Kaydet
a- | +A

Yazıma dünden bir gönderme yaparak başlayayım. Dün "Dil Konusu"nu yazmıştım. Kürtçe TV''yi yasaklama ısrarı yerine Türkçe''yi kurtaracak çabalarda bulunun diyordum, ezcümle.

Bu vesile ile unutmuşum yazmayı. Bugün tamamlayayım! Bozkurtlar için kutsal olarak bile kabul edilen Dede Korkut, "Korkut Ata" adı ile (Turan Oflazoğlu sağolsun) piyesleştirildi ve Ankara Devlet Tiyatrosu''nca sahnelendi.

Galasında ne bir MHP''li bakan, ne bir milletvekili!.. Düşündürücü, değil mi?

Dileğim, Korkut Ata''nın bütün Türk Dünyası''nı dolaşmasıdır. Ama, derdimi kime anlatayım?

Merkezde olmak Türkî hassasiyetlerinden ricat anlamına mı geliyor?



Sanmayın ki, MHP''ye kızıyorum.

Değişim diyorlar. Yüzyılla buluşma diye doğru şeyler yakalıyorlar.

Ama, yine bir hadisede kendilerini tekzip ediveriyorlar.

Değişim, metottadır. Özde değil. Karıştıryorlar mı acaba?

"Kimlik, söylem ve siyaset", bir hareketin yıkılmayıp, ayakta kalmak için, asrın idrâkine söyleteceği menkûl değerleridir.

Türkiye''de hep sosyal mühendislikten söz edilir. İşte, devlet ve çağ arasında kalan partiler, kendilerini aşamadıkları için iktidar ekseninde ya sterilleşmiş, ya da derin pusulara düşmüşlerdir.



İşte, bu "pusu", AB dolayısıyla kuruluyor. KOB''den sonra Avrupa Parlamentosu tavsiye makamından şerh koymuş. Ermeni soykırımı gıcıklığı ile... Zaten, Kıbrıs''ı rapora eklemişlerdi.

Şimdi, köpüreceğiz. Vay! Diye kızacağız.

Aslında, Türkiye''nin AB''ye girmesini istemeyen Avrupalılar, hele tutucular, Türkiye''yi tahrik etmek istiyorlar.

İstiyorlar ki, tahrik olup, dirsek çevirelim.

Sırtımızı dönelim. Vazgeçtik diyelim.

O zaman, zil takıp oynayacaklar.

Kuru nasyonalizm işte bu devirlerde "kullanılır."

Yutmayalım. Oyuna gelmeyelim.



AB, bütün benzeri entegrasyonlar içinde en başarılısı. Ancak, ilginçtir, tezat gibi gözükse de, bunca birleşme derinliğine rağmen, AB üyeleri teker teker fevkalade müstakildir. Milliyetçiliklerini vermemişlerdir.

AB''nin içinde göçmenler de, Müslümanlar da kendi ülkesinde parya olanlardan daha fazla hakka, özgürlüğe sahipler.

AB''ye girerken bilelim. Daha demokratik, müreffeh bir ortama kavuşacağız. Fırsatları artacak.

AB''ye girersek, bu ülkede dayatmacılık, organize suç, hortumlama, yolsuzluk vs''ler kalmayacak.

"Statükosu"nun bozulmasını istemeyenler, milliyetçiliği bahane kılmasınlar.

Milliyetçiliğimizi kimseye iğfal ettirmeyelim.