Kaydet
a- | +A

(Sözde) Ermeni soykırımında tarih bizden yanadır; ama maalesef bu tarihi belgeleri 85 yıldır değerlendiremedik. Kaldı ki bugüne kadar lehimizde ve gerçek olan belgeleri çeşitli lisanlara tercüme ederek dünya kamuoyuna gerçeği yani Osmanlının değil, Ermeni komitacıların Müslümanlara soykırım, katliam yaptığını ispat eder ve inandırırdık. Nedense bu husus ihmal edildi ya da bazı güçlerce önlendi. Ünlü İngiliz tarihçi Andrew Mango, Ermeni Soykırım Tasarısının Temsilciler Genel Kurulu''ndan geçmesi halinde, Türk ve Amerikan hükümetleri istemediği halde ikili münasebetlerin zarar göreceğini ifade ederek şunları ilave etmiştir: "Dünya asıl katliamları görmüyor. Yunanistan bağımsızlığını kazandığında Türklerden bölgeyi terketmesini istediğini ve katliam yaptığını; Macaristan''daki Müslümanların Bosna''ya kaçmak zorunda kaldığını, Girit''te Türklere katliam yapıldığını belirterek, bu olaylardan hiç kimsenin (soykırım) olarak bahsetmediğini" ifade etmiştir.

FORSNET''ten aldığım faksta şu bilgiler yer almaktadır: "Deneyimli bir araştırmacı ekip tarafından oluşturulan Ermeni sorunu web sitesi Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak (www.ermenisorunu.gen.tr) adresinden yayınlanmaktadır. (Toplumsal Gelişim İçin EL ELE) platformunun, dışilişkiler bölümünde yer alan Ermeni sorunu web sitesi, ülkemiz için duyarlı olan her kesimden ziyaretçiye açıktır. Ayrıca yurt dışından bağlananların daha kolay ulaşabilmeleri için ABD''den (www.armenianterror.com) adresinden de siteye ulaşılabilmektedir. Dünyanın her yerinden şu ana kadar 118.082 ziyaretçi alan Ermeni sorunu web sitesi şimdilik 1332 sayfadan oluşmaktadır. Ermeni sorunu her yönü ile incelenmekte, bugüne kadar yazılmış pek çok kaynaktan yapılmış alıntılar, ayrıca kaynakça bölümü ile desteklenmektedir.

"Ermeni Meselesi" gibi görünen gerçekler aslında çok farklıdır. Meselenin içinde Rus, İngiliz ve Fransız menfaatleri vardır. Osmanlı Devleti çökmektedir. Bu çöküşten herkes pay kapma peşindedir. Aslolan Rus, İngiliz ve Fransız menfaatleri. Ermeniler ise oyunun içinde sadece figüran. Ermeniler, Bizans zulmü yüzünden Türklerin Anadolu''ya girmelerini sevinçle karşıladılar. Ermeni tarihçi Urfalı Mateos, Selçuklu Sultanı Melikşah''ı 129 sayfalık eserinde överek Ermeni halkına refah, barış, mutluluk ve dini hürriyet getirdiğini itiraf eder. Ama Osmanlının çöküş devresinde bu üç devlet Rusya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere Batılı ülkeler Ermenileri kullandılar. Büyük Ermenistan hayali ile kandırdılar. Nitekim İngilizlerin meşhur Ortadoğu uzmanı Sir Mark Sykes (subay) yazdığı hatıratında: "Savaş öncesi ve sonrasında İngilizlerin kullandığı Arap ve Ermenilere hiçbir insani endişe taşımadık. Bu milletler sadece politik yapılar için kullanıldı" itirafı tarihi bir gerçektir. Dün olduğu gibi bugün de Ermeniler kullanılmaktadır. Cumhuriyet devrinde Türkiye''de yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının devlete karşı hiçbir yıkıcı faaliyetleri olmamıştır. ABD Temsilciler Meclisi''ndeki karar üzerine Ermenilerle daha sıkı bütünleşmelidir. Asla oyuna gelmeyelim. Onların da cemaatleri ile ilgili meseleleri kanuni çerçeve içinde halledilmelidir. 50 bin Ermeni asıllı vatandaşa 1915 gözlüğü ile bakamayız. ABD ve AB Ermenileri 1915 metre derinlikteki bir kuyu içinde tutmak istemektedir. ABD ve AB''nin tuzağına düşmeyelim. ABD''nin oynadığı çirkin oyun bozulmalıdır. Batı 50 bin Ermeniyi Türkiye''de rehine gibi görmek istemektedir. Ama onlar her türlü haklara sahip bu ülkenin vatandaşlarıdır.

Bu ülke onların da ülkesidir. Zaten birlikte yaşadıkları Türk halkı ile hiçbir ihtilafları yoktur. Bize gelen bilgilere göre bazı bürokratik sıkıntıları vardır. ABD''nin tuzağına karşı birliğimizi dışlamayalım, aksine daha çok yakınlaşalım.

İstanbul''u işgal eden İngiliz ve Fransızlar Osmanlı arşivini hallaç pamuğu gibi incelediler. Ermenileri katletti diye 150''nin üstünde bürokratı Malta''ya sürdüler ve neticede ''hiçbir delil bulamadık'' itirafını yaptılar. Rus ressamı Vassili Vereschayin''in 1871-1972''de yaptığı ve Moskova Tretyakov Galerisi''nde bulunan tepe gibi yığılı kuru kafalar ve üzerindeki kargaları, Ermeniler 1915 soykırım sembolü olarak gösterdiler. Fanatik Ermenilerin ileri sürdüğü belgelerin hepsi sahtedir. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye dışındaki Ermeniler sadece piyondur.