Irak Şam İslam Devleti fitnesi (2)

A -
A +
"19. Yüzyılda Mısır'da yeşeren modernleşmeci- İslamcı çizgi M. Abdullah'tan başlayarak İbn Teymiyye ve İbn Kayyim ile özleşen Selefi ekolle bağlantı kurdu. Bir yandan  Teymiyye prensiplerine diğer yandan Selefiliğe atıfta bulundular.
Abduh'un öğrencisi Reşid Rıza tarihi referans olarak Selefilikle bağ kuran yenileşmeci (reformcu) harekete öze ve Kur'an a dönüş hareketi dedi. (Aslında bu İslamdan uzaklaşma idi. Vehhabi- Selefi grupların güçlenmesi Harici akım ve hareketlerin çıkışıyla da ciddi benzeşme içindedir. Bütün hareketler var olan ihtilaflar ve istikrarsızlıkları sona erdirmeye matuf hareketler gibi görünse de Hazreti Osman ve (Radıyallahü anh) ve Hazreti Ali Efendilerimizin şehadetlerinde görüldüğü gibi ümmet içinde daha korkunç ve kalıcı istikrarsızlıklara yol açmıştı." İslamiyet ve Müslümanlara bu yeni haricilik yani Selefi ve Vehhabi sapık inancı son derece zararlı olmuştur. 
Afganistan, Bosna, Dağlık Karabağ, Kosova, Irak ve çok sayıda yaşanan benzeri olaylar bu grupların İslam Dünyasında daha da yaygınlaşıp güçlenmesinin yolunu açmıştır. Osmanlı Devletinin yıkılışı ve Hilafetin kaldırılması ile İslam Dünyası öksüz ve yetim kalmıştır. İslam ülkeleri birbirini tanımaz hale gelmiştir. Ve ümmet şuuru silinmiştir. Müslümanlar birbirine düşman kardeş haline gelmiştir. 
İslam Dünyasındaki bu felaketlerin baş suçlusu CHP'dir. İslam harflerini kaldırarak 1000 yıllık Türk- İslam medeniyetini Batılaşma maskesi ile yıkmış ve ayrıca İslamdan koparmıştır. İslam Dünyasından tecrit etmiştir. İftira etmiyorum 1931 yılında çok sayıda mebus ve sözde profesörün hazırladığı 4 ciltlik tarih kitabı 1950 yılına kadar okutuldu. Ben 1945- 48'de lise öğrencisi idim. Cilt-1'de açıkça Kur'an-ı Kerim'in Allahü teala'nın kelamı yani kitabı olmadığı ifade ediliyordu. Aynı kitapta vahiy red ediliyordu. Ve Kur'an-ı Kerim'in Hazreti Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)in (Kitapta sadece Muhammed yazıyor) düşünce ve incelemelerinin neticesi yazdığı yazıydı. Bu kitabı saklıyorum. 
Karabekir Paşa'nın hatıralarına göre Ankara Garı salonunda anayasada (Teşkilat-ı Esasiye) değişiklik yaparak "Türkiye Cumhuriyetinin dini İslam yerine Hıristiyanlıktır" müzakereleri yapıldı. Islaha muhtaç olanlar 10 profesör tarafından "İslamı islah layihası" projesi hazırlandı. O tarih kitabında Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) peygamberliği red ediliyordu. İslam layihasında namazda okunan ayetlerin Türkçe okunması, camide müzik aleti bulunması bu layihada sadece iki tanesidir. 
CHP ileri gelenleri Allahü teala'nın Sevgilim (Habibim) dediği O güzeller güzeline "Arap oğlu", Kur'an-ı Kerim'e "Saçmalık" ve İslamiyete inanan ve yaşayanlara "budala" dedikleri vesikalarla sabittir. İnönü'nün Sofya ziyaretinde Türkiye Büyükelçisinin eşinin ifadesine göre O tarihte CHP genel sekreteri kocasına 30 yıllık plan yaptık. 30 yıl sonra bu millet Allah ve Peygamber ismini unutacak, sözü belgelerle sabittir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.