Merhaba! Bütün hengâmesiyle geride kaldı 1999... Asra bedel bir yıl yaşadık. Nitekim, 19. yüzyılın önemli olaylarını özetlemeye çalışırken, kayda değer şeylerin çoğunun son yılda yoğunlaştığını görüyoruz.
Geçen yıl yaşadığımız yüzlerce olay bir tarafa, sadece iki deprem bile yıllarca silinmeyecek bir iz bıraktı zihinlerimizde... ''Veda'' günlerini bile hareketli geçirerek bütün dünyayı sarsan bir fırtınaya sahne olan 1999, son saniyelerinde de ''2000 sendromu endişesi''ni yaşatarak; sanki şanına layık bir kapanışla çekip gitti. En ''şanlı'' uğurlanan yıl ''99''dur herhalde... Zira, her biri birer gün gibi uzun gelen son saniyelerde, bütün "Dünya nefesini tuttu" ve gözlerini bilgisayar ekranlarına dikti. Ne zaman ki, ekranlardan bu bol ''dokuz''lu karmaşık rakamlar silinip yerinde ''2000'' göründü, ancak o zaman "Herkes rahat nefes aldı." Evet, 1999 giderken, bütün karmaşayı, yorgunluk ve ümitsizlikleri de beraberinde götürdü. Yeni bir heyecan ve enerji ile yeni bir başlangıç yaptık. Bizdeki bu değişimi yakında sizler de hissedeceksiniz.
TEHİR YOK Geçen yıl olduğu gibi, günler ne kadar yoğun, olaylar ne kadar çok olursa olsun, gazetecinin, bunlardan bir kısmını görmemezlikten gelme veya ''yarın değerlendirme'' şansı yoktur. Şartlar ne olursa olsun, meydana gelen bir olayı, en kısa ve en sağlıklı biçimde okuyucuya ulaştırmak zorundasınız. İşte bir örnek: 17 Ağustos''un 03.00''ünde dehşet sarsıntılarıyla uyanan arkadaşlarımız, ailelerini korkularıyla baş başa bırakarak, daha ne olduğunu anlamadan gazeteye koştular.
Velhasıl, geçen yılın bütün karmaşasına rağmen her olayı en ince teferruatına kadar takip ederek, topladığımız bilgileri; hiç yorumlamadan sizlere aktardık. Bu noktada, size en güzel gazeteyi ulaştırmak için bütün güçlerini ortaya koyarak (merkez ve bölgelerde) fedakârca çalışan bütün ekibimize ''teşekkür'' ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
''EK''LER, NEYİN HABERCİSİ? Son günlerde gazetemizle birlikte, değişik konularda hazırlanmış ekler veriyoruz.
Özellikle ''Yılbaşı'' ve ''Millî Piyango'' özel eklerimiz büyük ilgi gördü. Magazin ekimizi hazırlayan Abdurrahman Pala ve Yücel Sarı başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımız ile, Yılbaşı gecesi; 2000 sendromu tedirginliği altında fedâkarca bir çalışma sergileyerek, gazetemizin ve Millî Piyango ekinin vaktinde okuyucularımıza ulaşmasını sağlayan bütün gece ekibimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Ayrıca 31 Aralık Cuma günü, bütün Avrupa''da ve Amerika''da 48 sayfalık ''milenyum eki'' yayınladık. Bu örnek çalışmayı gerçekleştiren Avrupa Baskıları Servisimiz''e, Frankfurt Baskı Merkezimiz''deki bütün arkadaşlarımıza ve muhabirlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bunlar, 24 sayfalık Türkiye 2000''in birer habercisidir. 15 Ocak''ta Türkiye, yepyeni bir gazeteyle ve şimdiye kadar görmediği bir kaliteyle tanışacak. Bu tarihi not edin ve o gün mutlaka bir Türkiye alın...
HOŞ GELDİN SEBAHATTİN BEY Ankara Temsilcimiz Sebahattin Önkibar''ın tedavisi tamamlandı ve taburcu oldu. Bir süre daha ABD''de kaldıktan sonra Türkiye''ye dönecek ve tekrar aramıza katılacak. Sebahattin Ağabey''e tekrar ''Geçmiş olsun'' diyor ve tedavisi esnasında kendisini yalnız bırakmayan Washington Temsilcimiz Hasan Mesut Hazar''a teşekkür ediyoruz.
Mutlu bir hafta
geçirmeniz dileğiyle...

