Toplumsal hayat, sosyal ve siyasi hayat, hatta ekonomik hayat hızla değişirken siz yerinizde sayamazsınız. Eğer bu değişim ve dönüşümlere ayak uydurup kendinizi yenilemez iseniz eski dünyada kalırsınız... Devre dışı olur, elenirsiniz, varlığınızı devam ettiremezsiniz... Dinlerine ve diyanetlerine, inançlarına, demokrasiye ve insan haklarına hizmet etmek amacıyla 'Hocası'nın izni ve duasını alarak rahmetli Enver Ağabey'in arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Türkiye Gazetesi ve İhlas Holding; dünyadaki ve özellikle de Türkiye'deki hızlı değişime ayak uydurabilmek için büyük değişim hamlelerine start veriyor.
Bu değişim hamlelerinin mimarı Yönetim Kurulu Başkanımız Mücahid Ören Bey. Mücahid Bey; bir yandan Büyük İslam Alimi Hüseyin Hilmi Işık Hocamızın torunu, diğer yandan Enver Ağabey gibi müstesna bir insanın oğlu olmanın sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. Bu sorumluluklarla değişimin kaçınılmazlığını birleştirip hamle yapabilmek, muhafazakârlıkla değişimi buluşturabilmek her babayiğidin harcı değildir. Mücahid Beyin bir yandan millî ve manevi değerlere sıkı sıkıya bağlı kalması, diğer yandan da özellikle medeni dünya ile ilişki içinde olması ve dünyalı gibi düşünüp dünyalı gibi hareket etmesi bu değişimleri kolaylaştırıyor.
Türkiye Gazetesinin logosundan yazarlarına, mizanpajından dizaynına kadar yeni halini beğeneceğinizi umuyorum. Şahsen ben çok beğendim. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Siz okuyucularımız da başarılı olabilmemiz için bize dua edin. Sizin dualarınız ve katkılarınızla bugünlere kadar gelebildik. Dualarınızı devam ettirin. Bizim en büyük sermayemiz, sizin gönülden ettiğiniz dualardır. Gazetemizde birçok yeniliği, görüp okudukça hissedeceksiniz. Bu gazete bu gariban milletin yıllarca sahip çıktığı bir gazetedir.
Bu gazetede her şey değişir. Yazarından, genel yayın yönetmenine, Ankara temsilcisinden yazı işleri müdürüne kadar... Bunlar nöbetlik, gelip geçici görevlerdir. Ama bu gazetenin takip ettiği ana çizgisi, yayın prensipleri değişmez. Nedir o ana prensipler? Bu gazete dinine-diyanetine hizmet eder. Bu gazete milletimizin millî ve manevi değerlerine aykırı yayınlar yapmaz. Bilakis bu değerlere katkı verir. Bu gazete demokrasi, insan hakları, bireysel hak ve özgürlükler konusunda taraftır. Bu gazetede aksakallı ortalama Anadolu insanını rahatsız edecek bir yayın olmaz. Bu gazetede yalan haber olmaz, tuzak kurulmaz. Faaliyetlerinde Allah rızası, Allah korkusu esas alınır. Bundan kuşkunuz olmasın.