14 yıl önce çalınan Chagall ve Picasso'nun 900 bin dolarlık tabloları bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
14 yıl önce çalınan Chagall ve Picasso'nun 900 bin dolarlık tabloları bulundu

Kültür - Sanat Haberleri  / Ajanslar

Kübizmin önemli temsilcilerinden İspanyol ressam Pablo Picasso'un ve ressam Marc Chagall'ın 14 yıl önce çalınan eserleri bulundu. İsrail'deki bir koleksiyoncudan çalınan eserler, aylarca süren gizli operasyonun sonunda Belçika'da bir evin bodrumundan çıkarıldı.

Picasso'nun Tête ve Chagall'ın L'homme en prière adlı tablosu olarak bilinen kübist portresi, dua eden bir adamı gösteren iki sanat eseri, Şubat 2010'da Tel Aviv'de bir villadan çalınmıştı.

Müfettişler, 2022'nin sonunda Belçika polisinin bir sanat satıcısının iki tabloyu satışa sunduğuna dair bir ihbar almasıyla hareket geçti. Birkaç ay süren gizli bir operasyonda Belçika polisinin "Daniel Z" olarak adlandırdığı 68 yaşındaki İsrailli lüks saat satıcısı şüphelinin hareketleri takip edildi.Belçika'nın Antwerp şehrinde düzenlenen operasyonla ele geçirildi.

20. yüzyılın en özgün ressamlarından Chagall'ın ve Kübizmin öncülerinden Picasso'nun 2010 yılında çalınan bu tablolarının 900 bin dolar değerinde olduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...