65 sanatçıdan yardım müzayedesi: Afetzedeler için 2,1 milyon TL toplandı

- Güncelleme:
65 sanatçıdan yardım müzayedesi: Afetzedeler için 2,1 milyon TL toplandı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Usta hat sanatçılarının bağışladığı 71 eserle müzayede düzenlendi. Eserlerin tamamı satılarak depremzedelere aktarıldı.

Türkiye’nin usta hat sanatçıları, Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olan insanlar için seferber oluyor... Depremzedelere yardım maksadıyla Hat Sanatı Atölyesi tarafından düzenlenen müzayedeye aralarında Hasan Çelebi, Ferhat Kurlu, Davut Bektaş, Savaş Çevik, Levent Karaduman ve Ali Haydar Çetintürk’ün de yer aldığı 65 usta sanatkâr, 71 eserle katıldı. Önceki gün online ortamda yapılan müzayedeyeyi hattat Mustafa Camil Efe sundu ve eserlerin tamamı satıldı. 1.501 kişinin katıldığı müzayedede eserlerin satışından 2 milyon 111 bin 500 TL gelir elde edildi. Hasan Çelebi’nin “Mevlamız” eseri 100 bin lira, Davut Bektaş’ın “Muhakkak Besmele” eseri 146 bin lira, Ferhat Kurlu’nun “Hazreti Musa Duası” eseri 82 bin liraya alıcı buldu. Eserleri satın alanlar, ücretleri doğrudan AFAD’ın hesaplarına yatırdı. 

“KARINCA MİSALİ SU TAŞIYORUZ”

Eseriyle müzayedeye katılan hattat Mahmut Şahin “Sanatımızın, kalem tutan elimizin zekâtını vermek için hayırlarda yarışmamız gerekiyor. Hat sanatı ile ilgili yarışmalarımız oluyor ama en güzel yarışma hayırda yarışmadır” dedi. Müzayedeye eserini sunan hattat Ali Haydar Çetintürk ise “Biz lütufta bulunmuyoruz, bizi bu işe sebep kılanlardan Allah razı olsun. Karınca misali ağzımızda su taşıyoruz. Safımızı belli ediyoruz” diye konuştu. Müzayedeye katılan eserler, satın alan kişilerin rızası alınarak ramazan ayı boyunca Bağlarbaşı Kültür Merkezinde açılacak sergide sanatseverlerle buluşacak. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...