‘Ahşap direkliler’ dünya mirası

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
‘Ahşap direkliler’ dünya mirası

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türklerin mimari üslubunu bugüne taşıyan farklı şehirlerdeki ahşap direkli ve kirişli camiler, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Suudi Arabistan’ın başşehri Riyad’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen 45. UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısında alınan kararla, Konya Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Eskişehir Sivrihisar Ulu Cami, Kastamonu Kasaba Köy Mahmut Bey Camii ile Ankara Ahi Şerefeddin (Arslanhane) Camii ve Afyonkarahisar Ulu Cami, “Dünya Mirası” ilan edildi.

‘Ahşap direkliler’ dünya mirası

Tarihî camiler aynı zamanda Türkiye’nin Dünya Mirası Listesi’ndeki ilk seri kültürel varlıkları oldu. Böylece Türkiye, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 21’inci kültür varlığını kaydettirmiş oldu. Komitenin önceki gün gerçekleştirilen toplantısında da Gordion Antik Kenti Türkiye’nin 20’nci kültür varlığı olarak listeye alınmıştı. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...