AKM’de benzersiz sahne teknolojisi

- Güncelleme:
AKM’de benzersiz sahne teknolojisi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezinin 15 bin seramik parçasıyla kaplı dev bir küre içindeki Türk Telekom Opera Salonu, türünün tek örneği niteliğindeki sahne teknolojisiyle sıra dışı bir tecrübe sunuyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İki bin koltuk kapasiteli Atatürk Kültür Merkezindeki Türk Telekom Opera Salonu, seyircilere her noktadan uygun görüş açısı sağlıyor. Salonda yer alan 4 adet sahne asansörü sayesinde ise hayaller gerçek oluyor; oyuncular ve dekorun havada asılı kalabiliyor. 44 sahne tuzağı da oyuncuların sahnelerin farklı yerlerinde belirip yok olmalarını sağlıyor. Sahneyi dizayn eden Waagner-Biro Austria Stage Systems’ın Başkan Yardımcısı Patrick Sonnleithner, “İnşa ettiğimiz döner sahne vagonu, türünün dünyadaki ilk örneği. Sonsuz sayıda prodüksiyon seçeneği sunan bir sahneyi hayata geçirdiğimiz için mutluyuz” diyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...