Berlinale'de sıradışı ödül gecesi: 'Altın Ayı' belgesele oyunculuk ödülü çocuğa

- Güncelleme:
Berlinale'de sıradışı ödül gecesi: 'Altın Ayı' belgesele oyunculuk ödülü çocuğa

KÜLTüR - SANAT Haberleri

73. Berlin Film Festivali’nde “Altın Ayı” yönetmen Philibert’in belgeseline, “en iyi başrol oyuncu” ödülü ise 8 yaşındaki İspanyol çocuk aktris Sofia Otero’ya verildi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Berlinale olarak da anılan Uluslararası Berlin Film Festivali’ne bir çocuk oyuncu  ve dokümanter film damga vurdu… Almanya’nın başşehri Berlin’de bu sene 73.’sü düzenlenen festivalin ödülleri, önceki gece Berlinale Palast Sinemasındaki törenle sahiplerini buldu.

ABD’li oyuncu ve yönetmen Kristen Stewart’ın jüri başkanlığını yaptığı festivalde, en iyi film için verilen “Altın Ayı” mükâfatına Fransız yönetmen Nicolas Philibert’in “Sur l’Adamant” belgesel filmi layık görüldü. Dokümanter film, Paris’te bir akıl hastanesindeki günlük hayatı anlatıyor. Berlinale’de “en iyi başrol oyuncu” dalında “Gümüş Ayı” ödülü ise “20.000 Species of Bees” adlı filmdeki rolüyle 8 yaşındaki İspanyol çocuk oyuncu Sofia Otero’ya verildi. En iyi yönetmen dalındaki “Gümüş Ayı” ödülünü “Le Grand Chariot” filmiyle Fransız yönetmen Philippe Garrel alırken, Jüri Büyük Ödülü’ne “Roter Himmel” adlı filmin yönetmeni Christian Petzold layık görüldü. 

Berlinale'de sıradışı ödül gecesi: 'Altın Ayı' belgesele oyunculuk ödülü çocuğa

En iyi belgesel dalında 40 bin avroluk ödülü Meksika’da bir dağ köyündeki hayatı anlatan Tatiana Huezo’nun yönetmenliğin yaptığı “The Echo” aldı. 16 Şubat’ta başlayan 73. Berlinale’de 19 film “Altın Ayı” ödülü için yarıştı.

TÜRK YÖNETMENE ÖDÜL

Festivalde Türk kökenli yönetmen İlker Çatak’ın “Das Lehrerzimmer” (Öğretmen Odası) filmi de gösterildiği Panorama bölümünde, “Cicae Art Cinema” ve “Label Europa Cinemas” adlı ödülleri kazandı. Eser, Almanya’da bir okulda öğretmenlik yapan idealist Carla Nowak’ın okuldaki bir hırsızlık olayında öğrencilerinin suçlanması üzerine harekete geçmesini konu alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...