Altın Portakal iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Altın Portakal iptal edildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

FETÖ'den ihraç edilen iki kamu çalışanını anlatan belgesel nedeniyle büyüyen kriz sonucu Altın Portakal Film Festivali iptal edildi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Antalya Altın Portakal Film Festivali henüz başlamadan büyük bir ses getirdi... Ancak bu sanatla değil, terör propagandasıyla oldu. FETÖ’den ihraç edilen iki kamu çalışanını anlatan Nejla Demirci’nin uzun metrajlı belgeseli festivale gölge düşürdü. Gelen tepkiler üzerine belgesel gösterimden çıkarıldı fakat sular durulmadı. Örgüt üyeleri sosyal medyadan harekete geçerek Türkiye’yi sanat düşmanı olarak göstermeye çalıştı. Ardından film yeniden dahil edildi. Bu sefer devreye Kültür ve Turizm Bakanlığı girdi. Bakanlık ve bazı sponsorlar festivalden çekildi. En sonunda da festival iptal oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek “Bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız festivalimizi iptal ettiğimi bütün sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum” dedi.

“BU FESTİVAL SİYASET ÜSTÜ”

60 yıllık festivalin, bazı kişilerin elinde malzeme edilmesine ve sinema emekçilerinin hakkının yenmesine izin vermeyeceğini belirten Böcek “Bu festival sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin uluslararası alanda en önemli markalarından biridir. Konunun bütün ülkeyi, Antalya’yı, sinemaseverleri ve sinema emekçilerini ilgilendirmesi sebebiyle bir karar almak zorunda kaldık. Etkinliğin sanatsal anlamda güçlü, örnek teşkil edecek şekilde yapılması için seçilmiş içeriğinin belirlenmesinde sorumlu olan festival yönetmeni ve sanat ekibidir. Festivali özüne döndürmek ve ‘Ulusal Kategoriyi’ yeniden eklemek için çaba sarf etmiş birisi olarak yaşananları kabul edemem. Bu festival siyaset ütüdür. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyeceğim” dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...