Kriz büyüdü! Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Kriz büyüdü! Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Haber Merkezi

Altın Portakal'da 'belgesel' krizi büyüdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivalden çekilmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 60'ncısı düzenlenecek festivalin iptal edildiğini duyurdu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, FETÖ terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle yarışmadan çıkartılan 'Kanun Hükmü' filminin tepkilerin ardından tekrar seçkiye alınması tartışmalara neden olmuştu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelenin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır” diyerek festivalden çekildiğini duyurmuştu.

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Bakanlığın bu açıklamasının ardından festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu da, belgeseli festival seçkisinden terkar çıkardıklarını duyurdu. Ancak hem jüri, hem yönetmenler hem de Bakanlık tarafında krize neden olan gelişmelerin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl 60'ncısı düzenlenecek festivalin iptal edildiğini duyurdu.

Böcek açıklamasında, "Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/BocekMuhittin/status/1707813951034003914

'GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK'

Filmin festivaldeki varlığı nedeniyle kendisine soruşturma açıldığını belirten Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ise dükü açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Antalya Altın Portakal Film Festivali ekibi tüm tarafların sesine kulak vermek adına ilgili filmi yeniden seçkiye alırken, yine festivalin birliğini ve bütünlüğünü düşünmüştür. Oysa, oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik.

Geldiğimiz noktada kendini sinema emekçileri adına sorumlu hissederek hareket eden bizler, olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu aşamada yeni bir karar alarak ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz."

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...