Her yerde film! FETÖ'ye içten ve dıştan destek yağıyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Her yerde film! FETÖ'ye içten ve dıştan destek yağıyor

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Dışarda AİHM, FETÖ'yü aklıyor. İçeride okullardan 15 Temmuz silinmek isteniyor. 'Altın Portakal'da sanat bahanesiyle FETÖ propagandası yapılıyor.

KHK’lı filmini Altın Portakal’a soktular. Tepki gelince kazan kaldırıp, yönetmenlere ‘çekilin’ baskısı yaptılar. Filmi listeye yeniden aldırdılar. Kültür Bakanlığı “FETÖ propagandasına alet olmayız” diyerek desteğini geri çekti.

1- PORTAKAL PATLADI

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde kriz doruğa çıktı. Jüri ve yönetmenler, KHK’lılara destek veren tartışmalı “Kanun Hükmü” belgeseli için yarışmadan çekilme restinde bulundu. Lobiye boyun eğen Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, gece yarısı açıklama yaparak KHK’lı belgeselini tekrar Altın Portakal’a dâhil ettiklerini duyurdu. FETÖ’cülere de arka çıkmak anlamına gelen karar, lobi boyun eğdirdi tartışmalarına yol açtı. Tartışmalı belgesel için daha önce “yargılama devam ediyor” diyen festival yönetimi, bu defa “yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendi” ifadesini kullandı. Yönetmenlerden Nejla Demirci “Hep beraber kazandık” diye konuştu. Göreve döndüklerini açıklayan jüri üyeleri sevinçle “Antalya’da görüşmek üzere” paylaşımını yaptı.

BAKANLIK: PARÇASI OLMAYIZ

Bunun üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden desteğini çektiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasında “Böylesi önemli bir festivalde, sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına sebep olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelesinin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır” denildi.

TEPKİLER GERİ ADIM ATTIRDI

Tepkilerin giderek artması üzerine gece yarısı bir açıklama yapan Ahmet Boyacıoğlu, “Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Yeni bir karar alarak ‘Kanun Hükmü” adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film festivali seçkisinden çıkarıyoruz” dedi.

EV SAHİBİ SEYİRCİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Antalya Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dört yıl boyunca seçici kurulların oluşmasına, jürilerin belirlenmesine, filmlerin içeriğine ve filmlerin kazanıp kazanmaması konusuna hiçbir şekilde dâhil olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır” diyerek tartışmaya seyirci kalacaklarını bildirdi.

TUNÇ: YERİNDE BİR KARAR

Portakal’daki skandala Adalet Bakanı da tepki gösterdi. Kültür Bakanlığının festivalden çekilmesi kararının yerinde olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz Tunç “Altın Portakal Film Festivali gibi geleneksel hâle gelmiş bir festivalde terör örgütünün propagandasının yapılmasına kesinlikle müsaade edilemez” dedi.

DHKP-C İLTİSAKLI

Öğretmenken, KHK ile ihraç edilen Engin Karataş’ın hikâyesini anlatan belgesel yarışmadan çekilmek istenmişti. Karataş’ın DHKP-C iltisakından yargılandığı ortaya çıkmıştı. Aralarında Onur Saylak, Demet Akbağ, Özcan Alper, Ayşegül Aldinç, Mehmet Günsür’ün de bulunduğu isimler, jüri üyeliğinden çekilmişti. Ardından yönetmenlere filmlerini yarışmalardan çekmeleri yönünde baskı yapılmıştı. Lobiye direnemeyen yönetmenler, yarışmadan çekilme tehdidinde bulunmuştu. Bu sene 60’ıncısı yapılması planlanan ve FETÖ tartışmaları gölgesinde kalan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor.

2- AİHM YETKİSİNİ AŞTI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ByLock kullanmak, Bank Asya’da hesabı olmak ve gizli bir tanığın ifadesiyle mahkûm olan öğretmen Yüksel Yalçınkaya’nın açtığı davada Türkiye’nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmederek bir skandala imza attı. Karara tepki gösteren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AİHM’in, yetkisini aşarak ülkelerin millî yargılarına müdahale ettiğini belirtti. Yılmaz Tunç “Özellikle sadece o dosya bakımından verilen bir karar olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her dosyanın kendi özelliği farklıdır. Her yargılanan kişinin, özellikle toplanan deliller bakımından ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Ceza hukukunda bu böyledir. Dolayısıyla bir emsal karar teşkil etmeyeceğini düşünüyoruz. İncelememiz devam ediyor” dedi.

Her yerde film! FETÖ'ye içten ve dıştan destek yağıyor

3- 15 TEMMUZ İSMİNİ OKULDAN SİLMEK İSTEDİLER

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından Düzce Lisesinin adı “15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi” olmuştu. Okulun eski mezunlarının talebi üzerine Düzce Valiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde okulun ismi “Düzce Lisesi” olarak değiştirildi.

Skandal karar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bazı sosyal medya kullanıcıları yaptıkları paylaşımda, şehitlere hakarete sebep olan alınan bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini ve isminin yeniden “15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi”ne çevrilmesi gerektiğini dile getirdi.

Her yerde film! FETÖ'ye içten ve dıştan destek yağıyor

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bakanlık onayını iptal ettireceğini açıklamasının ardından okulun ismi yeniden “15 Temmuz Şehitler Lisesi” oldu. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüce milletimizin azim ve kararlılığı ile bastırılan alçak 15 Temmuz kalkışmasında şehadete yürüyen şehitlerimizin adları ve aziz hatıraları, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulumuz ile birlikte Düzce 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesinde de yaşatılmaya devam edecektir” denildi.

4- GEZİ'YE SELAM, "KANUN HÜKMÜ"NE DAYANIŞMA

Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali de amacının dışında siyasi mesajlarla gündeme gelmişti. Halkı kin ve düşmanlığa sevk edici skandal paylaşımlara imza atan TİP’li eski vekil Barış Atay’ın jüri üyesi olduğu festivalde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülü verilen Elit İşcan, Gezi’ye selam göndermişti. Barış Atay da FETÖ’cüleri ve PKK’lıları aklamak için hazırlanan “Kanun Hükmü” adlı belgesele sahip çıkarak “Bugün dayanışma mesajımı Nejla Demirci ve ‘Kanun Hükmü’ film ekibiyle, sansüre karşı direnen bütün emekçi arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum” demişti.

5 - FETÖ'CÜ PROFESÖR ÇOCUKLARI SEÇİP ÖRGÜTÜN YURT DIŞINDAKİ OKULLARINA GÖNDERDİ

İhanet şebekesi FETÖ’nün iğrenç yüzünün bir başka kanıtı olan haberi gazetemizde gündeme böyle getirmiştik. Bakırköy Savcılığı, aile içi istismar dosyaları artınca araştırma talimatı vermiş, şikâyetçi çocuklara ilişkin raporlarda Prof. Dr. Süleyman S.Z’nin imzasına ulaşılmıştı. Şüphelinin, çocuk istismarı olaylarına baktığı Adli Tıp’tan 2016 yılında FETÖ üyeliği sebebiyle ihraç edildiği belirlendi. FETÖ’cü profesörün, ‘ketamin’ adlı ilaçla hipnotize ettiği çocukları birkaç gün kliniğinde gözlem altında tutmuş. Onlara ‘ailem beni istismar etti’ dedirtip şikâyette bulunmalarını sağlamış. İstismar dosyasını gizlemek için ailelerden şantajla para sızdıran hain, 15 zeki çocuğu da ‘bedava eğitim’ vaadiyle yurt dışındaki FETÖ okullarına göndermiş.

Her yerde film! FETÖ'ye içten ve dıştan destek yağıyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...