Altın Portakal'da 'belgesel' krizi! Bakanlık festivalden çekildi, yönetmenden açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Altın Portakal'da 'belgesel' krizi! Bakanlık festivalden çekildi, yönetmenden açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, FETÖ terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle yarışmadan çıkartılan 'Kanun Hükmü' filmi tepkilerin ardından tekrar seçkiye alınınca Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalden çekildi. Bakanlığın bu kararının ardından festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu filmi tekrar seçkiden çıkardıklarını duyurarak, "Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Kanun Hükmü” belgeselinde FETÖ terör örgütü propagandası yapıldığı gerekeçesiyle 60’ıncısı düzenlenecek Altın PortakalFilm Festivali'nden çekildi.

'MAĞDURİYET ALGISI ÜZERİNDEN FETÖ PROPAGANDASI'

Bakanlığın açıklamasında, "Böylesi önemli bir festivalde sanatın gücü kullanılarak mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması son derece üzücüdür. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz’da verdiği destansı mücadelenin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır” denildi.

Bakanlığın bu açıklamasının ardından festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli festivalin seçkisinden çıkardıklarını duyurdu.

'GEREKEN DESTEĞİ GÖREMEDİK'

Filmin festivaldeki varlığı nedeniyle kendisine soruşturma açıldığını belirten Boyacıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Antalya Altın Portakal Film Festivali ekibi tüm tarafların sesine kulak vermek adına ilgili filmi yeniden seçkiye alırken, yine festivalin birliğini ve bütünlüğünü düşünmüştür. Oysa, oldukça yüksek sesle tepkilerini dile getiren sinema sektöründen gereken desteği göremedik.

Geldiğimiz noktada kendini sinema emekçileri adına sorumlu hissederek hareket eden bizler, olayın sorumlusu ve suçlusu olarak gösterilmek isteniyoruz. Herhangi bir terör örgütünün destekçisi olarak tarif edilmeyi kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu aşamada yeni bir karar alarak ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisinden çıkarıyoruz."

Altın Portakal'da 'belgesel' krizi! Bakanlık festivalden çekildi, yönetmenden açıklama geldi

NE OLMUŞTU?

‘Kanun Hükmü' adlı belgeselde 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinden çıkarılmıştı.

Yönetmen Nejla Demirci belgesel hakkında verilen kararı “sansür” olarak nitelemişti. Festivaldeki 20 jüri üyesi de belgesel seçkiye geri alınmazsa görevden çekileceğini açıklamıştı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması'nda yer alan 27 filmin yönetmen ve yapımcısı da filmlerini festivalden çekme kararı aldıklarını duyurmuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...