Antalya Film Festivali'nde kriz: Portakal orda kal!

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
Antalya Film Festivali'nde kriz: Portakal orda kal!

Kültür - Sanat Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

Jürinin ardından baskılara boyun eğen bazı yönetmenler KHK’lılara destek veren tartışmalı yapım için filmlerini Altın Portakal’dan çekiyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki belgesel film krizi alevlendi... KHK’lılara destek veren Nejla Demirci’nin tartışmalı belgeseli “Kanun Hükmü”nün Altın Portakal programından çıkarılmasından sonra jüri üyelerinin ardından festivalde filmleri yarışacak yönetmenler de rest gibi bir açıklama yaptı.

KHK’lı filmine destek veren yönetmenler, yapım programa alınmazsa Altın Portakal’a katılmayacaklarını açıkladı. Ancak bildiriye festival programında filmleri yer alan Zeki Demirkubuz, İsmail Güneş ve Miraç Atabey gibi yönetmenler imza atmadı.

İSTEDİKLERİNİ ALDILAR

Daha önce festivale katılacak yönetmenlere baskı yapıldığı iddia edilmişti. Gazetemize açıklama yapan bir sinemacı “Malum filmin festival programına yeniden alınması için çabalıyorlar. Bunun için festivalde yarışan yönetmenlere ima ile filminizi çekin baskısında bulunuyorlar” demişti. Bu durum, yapılan baskıların büyük ölçüde amacına ulaştığını gösteriyor.

Tartışma ve restlere rağmen Antalya Altın Portakal Film Festivali yönetiminin suskunluğu ise devam ediyor. 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyor. Ancak sinemacılar, alınan bu yeni boykot kararından sonra, organizasyonun yapılmasının zor olduğunu düşünüyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...