Aura sergisi açıldı! Türk sanatçılar Lahey seferinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aura sergisi açıldı! Türk sanatçılar Lahey seferinde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Hollanda'da Türk çağdaş sanatını tanıtmak amacıyla düzenlenen "Aura/Contemporary Turkish Art" sergisi açıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Türk güncel sanatı, Hollanda’ya taşındı... 18 Türk sanatçının 80 eserinden meydana gelen “Aura/Contemporary Turkish Art” adlı sergi, Lahey şehrinde yer alan Pulchri Studio Sanat Merkezinde kapılarını açtı. Bağımsız Sanat Vakfının düzenlediği sergiye Hollandalı ve Türk sanatseverlerin yanı sıra Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri de katıldı.

Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı “Sanatçılar arasında kelimeleri renk ve biçimden oluşan çok zengin ortak bir dil var. Bu dil yoluyla dünyanın neresinde olursak olalım birbirimizi anlayabilme imkânına sahibiz. Sanatçı sahip olduğu özgün dil ile insanlar arasında güçlü görünmez bağlar kurar ve bu iletişim bizi insanlık ailesinin birer bireyi hâline getirir. Üç yıldır üzerinde çalıştığımız bu serginin öncelikli amacı budur, umarım amacına ulaşır” diye konuştu.

Serginin küratörü ressam Ahmet Özel ise “Aura, ülkeler arası sınırların ortadan kalktığı, insanları ötekileştirmelerin olmadığı dünyaya olan özlemleri ifade ediyor. Bu özlemi de ancak sanatın ve solunan sanat atmosferinin gerçeğe dönüştürebileceğine inanıyoruz” dedi.

Sergi, 1 Ocak 2023’e kadar Hollanda’da görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...