Bakanlıktan yeni görev! Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakanlıktan yeni görev! Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Resmi Gazete'de yayınlandı, Çocuklar Duymasın dizisinin senaristi Birol Güven Sinema Genel Müdürlüğü görevine atandı. Daha önce de Tamer Karadağlı Devlet tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleşen atama ve görevden almalara ilişkin kararlar Resmî Gazete’de yayımlandı. 'Çocuklar Duymasın'ın senaristi ünlü yönetmen ve yapımcı Birol Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü olarak atandı. 

Bakanlıkta yeni görev! Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu - 1. Resim

BAKAN MUMCU, TEBRİK ETTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Güven’i tebrik etti ve başarılar diledi.

Güven’le çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşan Mumcu, “Türk sinema, dizi ve film sektörünün hem iç hem dış pazarda gelişmesine, tarihi, kültürel ve toplumsal değerlerimizin daha geniş kitlelere ulaşmasına önemli katkılarda bulunacağına inancım tamdır” dedi.

Bakanlıktan yeni görev! Birol Güven, Sinema Genel Müdürü oldu - 2. Resim

BİROL GÜVEN KİMDİR?

Birol Güven, 1 Mayıs 1964'te Kocaeli'nin Darıca ilçesinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi'nde Dilbilim eğitimi alan Güven, bir dönem öğretmenlik yapmasının ardından turizm alanında tur operatörü olarak çalıştı.

Kendi kurduğu MinT Motion Pictures şirketiyle birçok TV dizisinin yapımcılığını üstlendi.

Bu diziler arasında Ayrılsak da Beraberiz, Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar, Arka Sıradakiler, Seksenler gibi ünlü yapımlar da var.

Sinema da dizi sektörüne göre daha az işte imzası bulunan Güven, "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım", "Dersimiz Atatürk", "Mandıra Filozofu" ve "Mandıra Filozofu İstanbul" gibi filmleriyle tanındı. Ayrıca, "Güzel Günler Göreceğiz" filmi, 2011 yılında Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı.

Hem Senaryo Yazarları – Yönetmenler Meslek Birliği'nin hem de Yapımcılar Derneğinin kurucu üyeliğini yaptı.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...