Deprem bölgesindeki restorasyonların maliyeti 5,9 milyar lira

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Deprem bölgesindeki restorasyonların maliyeti 5,9 milyar lira

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen 11 ilde tarihi eserler ayağa kaldırılıyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 11 ilde hasar alan 5 binden fazla eserin restorasyonu için 5.9 milyar TL maliyet oluştuğunu bildirdi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - 6 Şubat depremlerinde çok sayıda kültür varlığı zarar gördü. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı depremin bilançosunu ortaya çıkarıp yürütülen faaliyetlere yönelik “Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Yeniden İmar ve Gelişme Raporu” yayınlandı.

11 İLDE 5 BİNDEN FAZLA ESER HASAR ALDI

Raporda, 11 ilde toplam 8 bin 472 tescilli kültür varlığından 5 bin 80’inin hasar aldığı kaydedildi. Kamu ve özel mülkiyette bulunan tescilli kültür varlığı yapılarından 356’sının yıkıldığı, 978’inin ise ağır hasarlı olduğu tespit edildi. İncelenen 678 taşınmaz vakıf kültür varlığından 31’inin yıkıldığı belirlendi. Kültür varlıklarının ayağa kaldırılması için harekete geçildi.

KÜLTÜR VARLIKLARININ ONARIMINA 482 MİLYON TL

Deprem bölgesindeki kültür varlıkları ve müzelerin onarımına bir yılda 550 milyon lira, vakıf kültür varlıklarının onarımı için de 482 milyon lira harcandı. Zarar gören kültürel altyapının yeniden inşası ve kültür varlıklarının onarım ile restorasyonun 5,9 milyar lira maliyeti bulunuyor. Bu çerçevede 2024 yılı yatırım programında 165 proje için 1,7 milyar lira ödenek ayrıldı.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...