Depremlerden doğan sanat havalimanında: İGA Art'ta yeni sergi

- Güncelleme:
Depremlerden doğan sanat havalimanında: İGA Art'ta yeni sergi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Mehmet Kavukcu’nun farklı dönemlerde ve ülkemizi hüzne boğan 6 Şubat Depremleri üzerine ürettiği performans videoları, fotoğraflar ve nesneler İstanbul Havalimanı’nda sergilenmeye başladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sanatçı Mehmet Kavukcu’nun farklı dönemlerde ve ülkemizi hüzne boğan 6 Şubat Depremleri üzerine ürettiği performans videoları, fotoğraflar ve nesneler İstanbul Havalimanı’nda sergilenmeye başladı. “Doğa” başlıklı sergi, havalimanında yer alana İGA ART Gallery’de dün kapılarını açtı. Sanatçı Kavukcu, sergi ile Hatay deprem bölgesinden topladığı eşyaları ve nesneleri bütün dünyaya göstermek, dokundurmak ve hissettirmek üzere bir araya getirdiğini söyledi. 

“Doğanın insanı” ile “insanın doğası”nı karşı karşıya getiren serginin küratörü Prof. Gülveli Kaya ise “Doğanın insanı; doğayla barışık ve doğanın bir parçası olarak yaşayan, buna karşılık tabiatın güzelliklerinden yararlanmasını bilen bir insan iken, insanın doğasının tabiat ile pek de iyi geçinemediği gözler önüne seriliyor” dedi. Ülkece yaşadığımız deprem felaketlerinin yaralarını hâlâ sarmaya çalıştığımızı hatırlatan İGA ART Yürütme Kurulu Başkanı sanatçı Hüsamettin Koçan da serginin henüz çok taze olan hatıralarımızla yüzleşmek için de bir vesile olduğunu kaydetti. 
Sergi, ağustos ayına kadar havalimanında sanatseverlerle buluşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...