Depremzede Kahramanmaraş esnafı için anlamlı fuar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Kültür - Sanat Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesinde hızla normalleşme yaşanırken Kahramanmaraş İl Tanıtım Günleri fuarı organize edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve İstanbul Kahramanmaraş Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen faaliyet Atatürk Havalimanı Fuar alanında ziyarete açıldı.

Kahramanmaraş depremlerinde büyük yara alan esnafa can suyu olmak onlara bir nebze de destek olmak adına düzenlenen Kahramanmaraş İl Tanıtım Günleri 18 Şubat Pazar akşamına kadar kapılarını ziyarete açık tutacak.

 

Dondurmanın anavatanı Kahramanmaraş’ın Atatürk Havalimanı’ndaki esnafa destek amaçlı yapılan fuarında dondurma ustaları satırlarla dondurma keserek adeta şov yapmayı ihmal etmedi.

Depremzede Kahramanmaraş esnafı için anlamlı fuar

Fuar ziyaretçileri arasında yapılan en hızlı dondurma yeme yarışında yarışmacılar kolay kolay kesilmeyen dondurmayı yerken bir hayli zorlandıkları dikkatlerden kaçmadı.

Kahramanmaraş meyan şerbeti ikramları yapılırken Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri İstanbul halkının damaklarını çatlattı. Kahramanmaraş yöresel lezzetleri yemek stantlarında da büyük ilgi gördü.

 

Tirşik çorbası, Maraş paça çorbası, Maraş tava, kuru dolma ve patlıcanlar ziyaretçilerden tam not alırken fıstıktan yapılan döner, Kahramanmaraş biberleri, fıstık ezmesi, Maraş çöreği de stantlarda yerini aldı.
Depremzede Kahramanmaraş esnafı için anlamlı fuarKahramanmaraş’ın hediyelik bakır ve yemeni ürünleri fuara sergilenirken Kahramanmaraş’ın acı tablosunun yer aldığı fotoğraf sergisi de fuarda dikkat çeken bölümler arasında bulunuyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...