Dijital ve analog dünya sergide buluşuyor 

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dijital ve analog dünya sergide buluşuyor 

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İzmir Kültür Sanat Fabrikası, analog ve dijital dünyayı birleştiren “Analoga Dijital Dokunuş” sergisiyle kapılarını açıyor.

Yeni bir kültür sanat merkezi daha doğuyor... 29 Nisan'da açılacak İzmir Kültür Sanat Fabrikası, bünyesindeki sanat mekânları sayesinde, farklı sergi ve faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Onlardan ilki de çağdaş sanatın analogdan gelen hikâyesinin dijital sanat ile birleştiği “Analoga Dijital Dokunuş” sergisi olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen sergi, 9 Mayıs’a kadar görülebilecek.

Sergide resim ve heykel gibi analog dünyanın dönüşümüne ve estetik anlayışların yeniden değerlendirilmesine şahitlik edilecek. 

DİSAD (Dijital Sanat Derneği) ve Mezo Digital iş birliğiyle düzenlenen sergi, AR, VR, NFT, kinetik gibi farklı perspektifler ile dijital sanatın zamanla oluşan kendine ait diline ışık tutacak. Koordinatörlüğünü Dr. Nabat Garakhanova’nın, küratörlüğünü Esra Özkan’ın yaptığı sergideki eserler, sanatçıların dijital araçları ve teknikleri kullanarak analog dünyayı yeniden yorumlama ve dönüştürme süreçlerini gözler önüne serecek. 

13 SANATÇININ ESERLERİ BİR ARADA 

Ziyaretçileri dijital ile analog arasında keyifli bir yolculuğa çıkaracak olan sergide Begüm Çelik, NastPlas, Federico Clapis, Uğur Acil, Muse VR, Erhan Özden, Durmuş Bahar, Lorem Ipsum, Ozan Atalan, Ahmet Said Kaplan, Ayça Turan, David Szauder ve Varol Topaç gibi ulusal ve uluslararası 13 sanatçının eserleri yer alacak.

 

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...