“Ebrulu resimler” insana ayna oldu

- Güncelleme:
“Ebrulu resimler” insana ayna oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dağıstan Çetinkaya’nın resimleri, Hikmet Barutçugil’in ebrularıyla buluştu ve ortaya çıkan sıra dışı eserler “Hikmet-i Dağıstan” adlı sergide sanatseverlere sunuldu…

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde açılan sergideki eserler; hırs, şehvet, gösteriş gibi insanoğlunun aşırı ve kötü huylarını odağına alıyor.

Sorularımızı cevaplayan serginin küratörü İsmail Erdoğan “Dağıstan Çetinkaya son yıllarda farklı yolculuklara çıkarak, sanatını çizerlikten başka bir noktaya taşıdı. Ben de Çetinkaya’nın çizgileri ile Barutçugil’in ebrularını bir araya getirme hayali kurdum. Durumu kendilerine açınca ikisinin de hoşuna gitti ve böyle bir sergi ortaya çıktı. Arka plan Hikmet Bey’den, onu tamamlayacak çizgiler ise Dağıstan Çetinkaya’dan geldi” diyor.  

RENKLER EBRUDAN

Dağıstan Çetinkaya ise çalışma şeklini “Ebruları karşıma koyup günlerce seyrettim. Onlara bakarak espriler oluşturdum. Benim çizgilerimdeki endişeli ve hüzünlü tarafları, ebrunun renkliliği dengeledi. Çok zevkli bir çalışma oldu” sözleriyle anlatıyor. Çetinkaya “Aynayı başkasına tutup kötü taraflarımızı görmüyoruz. Eğer kötü taraflarımızı görürsek, bunu düzeltme şansımız olur. Ben de insandaki aşırı duyguları, kötü yaşanmışlıkları insanların önüne koyuyorum. Eserlerin her birinde mesaj var. Çünkü sanat, insanı düşündürmeli” diyor.  

31 Ocak 2023’e kadar Beyoğlu’nda görülebilecek olan sergide, bazıları sıra dışı ve şaşırtıcı 61 eser yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...