Fatih Sultan Mehmet'in hayatı tekrar dizi oluyor; Mehmet: Fetihler Sultanı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fatih Sultan Mehmet'in hayatı tekrar dizi oluyor; Mehmet: Fetihler Sultanı

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TRT ekranlarında yeni bir tarih dizisinin fragmanı paylaşıldı; Mehmet: Fetih Sultanı. Daha önce Fatih'in çocukluk dönemine odaklanan bir projeyi hayata geçiren TRT, İstanbul fatihinin hayatını ekranlara taşıyacak. Dizi fragmanında Ebu Eyüp El-Ensari hazretlerini Suriyeli oyuncu Ghassan Mesud canlandırdı.

Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi ilk fragmanıyla dikkatleri üzerine çekti. Şubat'ta TRT 1’de yayınlanması planlanan dizinin yönetmeni, Tabii platformunda yayınlanan Mahsusa dizisinden tanıdığımız Şafak Bal olacak. Eyüp El-Ensari Hazretlerinin Suriyeli oyuncu Ghassan Mesud’un canlandırdığı dizinin kadrosunda pek çok ünlü oyuncu yer alıyor.

KİRAZ MEVSİMİNDEN FATİH'E

Araştırmacı yazar Ozan Bodur, Fatih Güler ve Enes Şengönül’ün senaryosunu yazdığı dizide, Fatih Sultan Mehmed rolünü Kiraz Mevsimi dizisiyle meşhur olan, Börü, Ahh Belinda gibi yapımlarda rol alan Serkan Çayoğlu oynayacak.

Fatih Sultan Mehmet'in hayatı tekrar dizi oluyor; Mehmet: Fetihler Sultanı

Dizide ayrıca Ali Nuri Türkoğlu, Selim Bayraktar, Fikret Kuşkan, Tuba Ünsal, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Bülent Alkış, Savaş Özdemir başlıca rolleri paylaşıyor.

YİNE FATİH DİZİSİ

Fatih Sultan Mehmet hakkında daha önce Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde olduğu bir dizi başlamış ancak başarısız olmuştu. O dizinin başarısız olmasında; entrikaların çok fazla öne çıkması, manevi duygunun yansıtılamaması, tarihi vakalardaki uyumsuzluk, Doğu Roma İmparatorluğu imajındaki problemler, devrin diğer önemli isimlerinin ciddi şekilde senaryoda yansıtılamaması ve en önemlisi hikaye motivasyonunun zayıf kalması yer alıyordu. 

Eyüp Gökhan Özekin'in sahibi olduğu Miray Yapım tarafından çekimleri sürdürülen diziye dair önümüzdeki haftalarda yeni fragmanlar bekleniyor.

Tabii Platformu'nda "Kızılelma Bir Fetih Öyküsü" dizisiyle Fatih Sultan Mehmed'in çocukluk dönemi 8 bölüm halinde yayınlanmıştı. Ancak dizide tarihi bir hata dikkatleri çekiyordu. O da Akşemseddin Hazretlerinin Sultan Fatih'in çocukluğunda gösterilmesiydi.

Kronolojik olarak çocukluk döneminde Molla Gürani'den tahsil gören şehzade Mehmet'in bu yıllarda Akşemseddin Hazretleriyle tanışmıyor olmasına rağmen dizide uzun uzun gösterilmesi dikkat çekmişti.

 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dr.Abdullah Özdemir27 Şubat 2024 21:17

F.S.Mehmed han gençken dahi sakalsız mı komuta etti?

Dr.Abdullah ÖZDEMİR27 Şubat 2024 21:15

Fon müziği aşırı seviyesi ile sözlerin anlaşılması zor. Konuşurken kısılmasını rica ederiz.

Sonraki Haber Yükleniyor...