Filistin’deki drama sinema ayna olacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Filistin’deki drama sinema ayna olacak

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

11. Boğaziçi Film Festivali seyirciyle buluşmak için gün sayıyor... 8 -16 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek festivalin “Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”nda “Altın Yunus” için 10 film yarışacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Boğaziçi Film Festivali, Filistin’de devam eden insanlık dramına da ayna tutacak. Ülkede yaşanan insan hakları ihlallerini ele alan filmler, seyirciyle buluşacak. Festivalin açılış filmi İngiliz-Filistinli yönetmen Farah Nabulsi’nin Filistinli bir öğretmenin Batı Şeria’daki hikâyesini işleyen “The Teacher” eseri olacak. 

Ayrıca “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” bölümünde Abdallah Al-Khatib’nin “Little Palestine”, Maha Haj’ın “Mediterranean Fever”, “Mohanad Yaqubi”nin “R21 aka Restoring Solidarity”, Michel Khleifi’nin “Tale of the Three Jewels”, Tewfik Saleh’in “The Dupes” ve Ahmad Saleh’in üç kısa filmden oluşan üçlemesi “House-Ayny-Night” filmi seyircilerle buluşacak.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...