Sinemada deprem hüznü: Filmler ertelendi, seyirci sayısı yüzde 50 düştü

- Güncelleme:
Sinemada deprem hüznü: Filmler ertelendi, seyirci sayısı yüzde 50 düştü

Kültür - Sanat Haberleri

Pek çok filmin vizyon tarihi ileri haftalara tehir edilirken, sinema salonlarında bugün sadece 4 yeni eser gösterime girdi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrasında dayanışma için müzik enstrümanları sustu, pek çok sanat faaliyeti mart ayına tehir edildi. Seyirci ağırlamaya devam eden sinema salonları ise tehnalaştı… Ülkede yaşanan felaket sebebiyle 6 Şubat’tan itibaren pek çok filmin vizyona giriş tarihleri ötelendi. Sinemalardaki seyirci sayısı ise 3-9 Şubat tarihleri arasında yüzde 53,8 oranında düşerek, 809 bin oldu.

“NEFES” DE TEHİR EDİLDİ

Box Office Türkiye datalarına göre; geçen hafta pek çok filmin gösterim tarihi değişti. Mahsun Kırmızıgül’ün 3 Şubat’ta seyirciyle buluşmaya başlayan “Prestij Meselesi” filmi salonlardan çekilerek ileri bir tarihe ertelendi. Vizyon tarihi tehir edilenler arasında “Nefes: Yer Eski İki”, “Öldüm Bittim”, “Ant-Man ve Wasp: Quantumania”, “Kadınlara Mahsus”, “Murat Göğebakan”, “Güven Bana” ve “Sessiz Kız” adlı filmler de yer aldı.

HAFTANIN FİLMLERİ

> “Uçsuz Bucaksız”

Bu hafta biri animasyon türünde olmak üzere 4 yeni film, sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Haftanın en çok dikkat çeken filmi ise Emanuele Crialese’nin çektiği “Uçsuz Bucaksız”… Seyirciyi 1970’lerin Roma’sına götüren eser, yıkılmak üzere olan bir evliliği ve garip bir reşit olma hikâyesini merkezine alıyor. Başrollerde Penelope Cruz, Vincenzo Amato ve Alvia Reale’yi bir araya getiren filmde, yönetmenin kendi marjinal hayat hikâyesinden izler bulmak mümkün. Filmde, Adriana karakteri ile bugünün hâkim cinsiyet fikirleri üzerinden mazinin resmi çizilmeye çalışılıyor… 

> “Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık”

Bugün şaşırtıcı bir şekilde komedi türünde bir film de sinemalara geliyor! Fransız Guillaume Canet’nin hem yönetmenliğini yapıp hem de başrolünde yer aldığı “Asteriks ve Oburiks: Orta Krallık” adlı eser, Asteriks ve Oburiks’i M.Ö. 50’li yılların Çin’ine taşıyor. İkili, kötü prens Deng Tsin Qin tarafından esir alınan Çin imparatoriçesini kurtarmak için maceraya atılıyor. Sinemada defalarca yer alan karakterleri Fransız üslubuyla farklı bir coğrafyaya çeken eserde, Gilles Lellouche ve Marion Cotillard da rol alıyor.

> Ve diğerleri

Bugün vizyona girecek filmler arasında animasyon türündeki “Kırmızı Başlıklı Kız ve Bizim Kahramanlar” ile korku türündeki “Winnie the Pooh: Kan ve Bal” da yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...