Glavany Köşkü kütüphane oldu: Yeni adı Nevmekân Kandilli

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Glavany Köşkü kütüphane oldu: Yeni adı Nevmekân Kandilli

Kültür - Sanat Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstanbul Boğazı’ndaki bir devrin sembol mimari eserlerinden olan Kandilli Glavany Köşkü, gözde bir kültür merkezine dönüştü.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Osmanlının son devrinde inşa edilen ancak yıllar içerisinde metruk bir hâle bürünen 180 yıllık köşk, Üsküdar Belediyesi tarafından yenilenerek “Nevmekân Kandilli” adıyla tekrar hayata döndürüldü.

Beş bin metrekarelik sahada yeşillikler içinde yer alan Nevmekân Kandilli’de kütüphanenin yanında sanatsal faaliyetler yapılıp sosyal hizmetler verilecek. Nevmekân Kandilli’nin açılışı ise 15 Eylül günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşecek.

DAVID GLAVANY İNŞA ETTİRMİŞTİ

Köşk, Osmanlı Bankasının kurucusu olan İngiliz iş adamı David Glavany tarafından 1893 tarihinde Kandilli’de Boğaz’ın eşsiz manzaralı sırtına yaptırılmıştı. 1980’li yıllardan beri kullanılmayan bina, şimdi Üsküdar’da açılan “Nevmekânlar” zincirinin son halkası oldu. Köşkte; tarih, tabiat, kitap ve yemek lezzetleri buluşacak.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...