Gülhane Sarnıcı sergi mekânı oldu

- Güncelleme:
Gülhane Sarnıcı sergi mekânı oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Atıl hâlde bulunan Gülhane Parkı içindeki yaklaşık 1.500 yıllık Gülhane Parkı Sarnıcı, koruma ve restorasyon çalışmalarından sonra yeniden gün yüzüne çıkarıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’na bağlı İBB Miras tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde, aydınlatma sistemiyle sarnıcın iç mekânı, söyleşiler, dinletiler gibi farklı faaliyetler için hazır hâle getirildi. Sarnıçta sanatçı Büşra Kölmük’ün “Gelecek Güzel Günler”, “Ojakhi”, “Rüya Odası” gibi eserlerinin yer aldığı “Polen” başlıklı sergi ziyaretçilerle buluşacak. Öte yandan Karaköy ile Beyoğlu’nu birbirine bağlayan rayların üzerinde yükselen Metrohan da sanatseverlerin buluşma noktası hâline geldi. İBB tarafından restore edilen yapı, konser ve söyleşi programlarına ev sahipliği yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...