Kelimat'ta yeni sergi: Labirentte birer fare miyiz?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kelimat'ta yeni sergi: Labirentte birer fare miyiz?

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Özlem Metinkaya’nın Kelimat Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunduğu yaklaşık 25 eserden oluşan "Labirent" sergisi, 25 Şubat’a kadar görülebilecek.

Sanatçı Özlem Metinkaya’nın yağlı boya ve heykellerinden oluşan “Labirent” sergisi, Kelimat Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin insanın doğumundan ölümüne kadar süren yolculuğu ele aldığını kaydeden Metinkaya, “Labirent” adını bu sebeple seçtiğini söyledi.

Sanatçı Metinkaya, “Hepimiz bir labirentteyiz. Aslında ‘fare miyiz, peynir miyiz?’ sorusuna cevap arıyoruz. Bu içsel yolculuk tabii ki ama evrensel de düşünmeye çalıştım. Dünya renklerini de kullanmak istedim. Duygularımızı her zaman sözlerle anlatamayız, ben de bu yüzden tablolara resmetmeye çalıştım” dedi.

"HAYAT BÜYÜK BİR LABİRENT"

Metinkaya, tablolarında Sümer tabletlerindeki motiflerine de yer verdiğine dikkat çekerek, kullandığı figürlerin “birlikte yaşama bilincini” sembolize ettiğini dile getirdi. Kelimat Sanat Galerisi Sanat Direktörü Adnan Ahmedoğlu ise “Labirent” isminin önemine değinerek, “Hayat büyük bir labirenttir ve bunun içinde yaşıyoruz. Bu labirentin içinde sanatla ne kadar ilgilenirsek o kadar mutlu oluruz. Sanatla uğraştığımız zaman içinde yaşadığımız labirentin bütün dünyayı etkilediğini fark ederiz” diye konuştu.

Yaklaşık 25 eserin yer aldığı sergi, 25 Şubat’a kadar görülebilecek. (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...