Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu: Özel tiyatrolara 55 milyon lira destek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu: Özel tiyatrolara 55 milyon lira destek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 2023-2024 sanat sezonunda özel tiyatrolara 55 milyon lira destek verilecek. Bu kapsamda 55 milyon lira destek 77 geleneksel tiyatro, 95 çocuk oyunu tiyatrosu ve 304 profesyonel olmak üzere 476 projeye gidecek.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu başkanlığında, Bakanlığa bağlı sanat kurumlarının Genel Müdürleri ve komisyon üyelerinin katılımıyla “Özel Tiyatrolara Maddi Destek Değerlendirme Komisyonu” toplantısı düzenlendi.

Özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2023-2024 sanat sezonu için yapılan başvuruları değerlendiren komisyon başvurusunu eksiksiz tamamlayan bütün tiyatrolara destek verilmesi kararı aldı. Bu kapsamda 77 geleneksel tiyatro, 95 çocuk oyunu tiyatrosu ve 304 profesyonel olmak üzere 476 projeye toplam 55 milyon lira destek verilecek.

Böylece özel tiyatrolara ait salonların sanat hayatına katkısının artırılması ve devamlılığının sağlanması, tiyatro alanında kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve son yıllarda olduğu gibi başvurularda daha çok Türk oyun yazarlarına ait eserlerin tercih edilerek Türk tiyatrosunun gelişmesine katkı sağlanması amaçlandı.
Ayrıca bakanlığın maddi destek sağladığı özel tiyatrolara Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden ulaşılabilecek.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...