Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Müzekart'a yoğun ilgi! 7 ayda 2 milyonu aşkın kişi kullandı: En çok ziyaret edilen müzeler belli oldu

Müzekart'a yoğun ilgi! 7 ayda 2 milyonu aşkın kişi kullandı: En çok ziyaret edilen müzeler belli oldu

Türkiye'de çeşitli meslek ve yaş gruplarına ücretsiz olan, müze ve ören yerlerine bir yıl boyunca sınırsız erişim sağlayan Müzekart satışı, bu yılın 7 ayında 2 milyon 151 bin 988'e ulaştı. Öte yandan Müzekart ile 2023 yılının ilk 7 ayında en çok ziyaret edilen müze Konya Mevlana Müzesi olurken ikinci sırada ise İzmir Efes Ören Yeri yer aldı.

Kaydet
a- | +A

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatı üzerine Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerine ulaşımın kolaylaştırabilmesi amacıyla fiyatı 70 liradan 60 liraya düşürülerek sabitlenen Müzekart, tarihe ve kültüre yolculuk edenlerin vazgeçilmezi oldu.

Bakanlığa bağlı 300'den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerde geçerli olan Müzekart satışı, 7 ayda 2 milyon 151 bin 988'e ulaştı.

İLK 7 AYDA 2 MİLYONU AŞTI

Türkiye'de çeşitli meslek ve yaş gruplarına ücretsiz olan, müze ve ören yerlerine tüm vatandaşların bir yıl boyunca sınırsız erişimini sağlayan Müzekart, 2022 yılında da rekor kırarak bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış rakamını yakalamıştı. Müzekart satışlarında bu yıl, 2022 rakamlarına ilk 7 ayda yaklaşırken yıl sonu itibarıyla yeni bir satış rekoru kırılması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME
Yabancıların müzelere giriş ücretlerine güncelleme: Kültür bakanlığı tarih vererek açıkladı
HABER

Yabancıların müzelere giriş ücretlerine güncelleme: Kültür bakanlığı tarih vererek açıkladı

Milli Saraylar
HABER

Milli Saraylar'da yaz tarifesi: Ziyaret saatlerinde değişikliğe gidildi

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN KONYA MEVLANA MÜZESİ OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri arasında Konya Mevlana Müzesi, 2023 yılının ilk 7 ayında 1 milyon 664 bin 437 ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen müze oldu. İzmir Efes Ören Yeri 1 milyon 151 bin 511 ziyaretçi ile ikinci, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri de 1 milyon 149 bin 843 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. 7 aylık dönemde en çok ziyaretçi ağırlayan müze ve ören yerlerini sırasıyla 749 bin 950 kişi ile İstanbul Galata Kulesi ve 528 bin 30 kişi ile Nevşehir Göreme Ören Yeri izledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.