Pamuk ve Livaneli'den Elif Şafak'a destek, İntihal kavgasında 'imzalı raunt'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pamuk ve Livaneli'den Elif Şafak'a destek, İntihal kavgasında 'imzalı raunt'

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Edebiyatta yazar Mine Kırıkkanat’ın, Elif Şafak’a karşı kazandığı intihal davasının gerilimi devam ediyor...

Bu defa 130’a yakın edebiyatçı, hakkında linç kampanyası başlatıldığı iddiasıyla Şafak’a destek için kaleme alınan açıklamaya imza attı. O edebiyatçılar arasında Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli, Murathan Mungan ve Seray Şahiner gibi tanınmış isimler de yer aldı. Açıklamada “Yazarlar arası bu tür ihtilaf ve davaların, edebiyatın değerleriyle bağdaşır ciddi ve serinkanlı bir yaklaşımla, uluslararası standartlarda etik ve hukuki süreçler temelinde incelenmesi gerektiğine inanıyoruz. Edebiyatla ilgili tartışmaların, edebiyat dışı ölçütlerle karara bağlanmasını doğru bulmuyoruz... Davanın içeriğinden bağımsız olarak, bütün edebiyatçılara ve yazar dostlarımıza çağrımız şudur: Hiçbir edebiyatçının bu tarz metotlarla linç edilmesine izin vermeyelim. Edebiyatın temel değerlerine sadık kalalım” ifadeleri kullanıldı. 

“KORUMA REFLEKSİ”

Ancak sosyal medyada paylaşım yapan bazı ulusalcı yazarlar, sol liberallerin açıklamayı “Elif Şafak’ı koruma refleksiyle” kaleme aldığını savunarak metne imza atan 130 edebiyatçıyı politik davranmakla suçladı. 

Anadolu 1. Fikrî ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi geçen hafta Şafak’ın “Bit Palas” adlı eserinde Kırıkkanat’ın “Sinek Sarayı” adlı kitaptan intihal yaptığına hükmetmişti. Şafak ve yayıncısı Doğan Kitap ise iddiaları reddetmiş, davayı üst mahkemeye taşıyacaklarını ilan etmişlerdi. 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...