Rembrandt’ın eseri tartışılıyor! 14 bin dolarlık tablo nasıl 14 milyon dolar oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rembrandt’ın eseri tartışılıyor! 14 bin dolarlık tablo nasıl 14 milyon dolar oldu?

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

14 bin Euro değer biçilen tablo 17. asra ait bir tablonun, Rembrandt’a ait olduğu anlaşılınca, kıymeti bin katına çıktı. Sotheby’s’ın geçen sene aralık ayındaki müzayedesinde yaklaşık 14 milyon dolara satıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ-

Hollandalı meşhur ressam Rembrandt’ın olduğu düşünülen bir eser sanat dünyasının gündeminde… İki sene önce 14 bin dolar değer biçilen 17. asra ait bir tablonun, Rembrandt’a ait olduğu anlaşılınca, kıymeti bin katına çıktı. “The Adoration of the Kings” adlı eser, büyük sırrın ortaya çıkmasından sonra Sotheby’s’ın geçen sene aralık ayındaki müzayedesinde yaklaşık 14 milyon dolara satıldı.

Rembrandt’ın eseri tartışılıyor! 14 bin $’lık tablo nasıl 14 milyon dolar oldu? - 1. Resim

Uzmanların 20 ay süren detaylı bir incelemesiyle eserin ressamına ulaşıldığı ifade edildi. Ancak tabloya dair tartışmalar devam ediyor. Bazı uzmanlar Sotheby’s’ın satışını sorguluyor. Danimarka Ulusal Galerisinde koruma sorumlusu olan Jorgen Wadum, eser ile orijinal Rembrandt resimleri arasında “önemli farklılıklar” olduğunu savunuyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...