Ressam Özdemir Altan'ın tablo mücadelesi mutlu bitti! 30 sene sonra kavuşma sergisi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ressam Özdemir Altan'ın tablo mücadelesi mutlu bitti! 30 sene sonra kavuşma sergisi

Kültür - Sanat Haberleri

Ressam Özdemir Altan, 1998’de gümrükte el konulan tablolarına yıllar süren hukuk mücadelesinden sonra sergiyle kavuştu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Usta ressam Özdemir Altan, 1996 yılında 33 eserini Hamburg’da açılacak bir sergi için Almanya’ya göndermişti. İki sene boyunca ülkede sergilenen eserler, 1998’de Türkiye’ye getirilmiş ancak gümrükte ortaya çıkan problemlerden ötürü tablolara devlet tarafından el konulmuştu. Sanatçı Altan’ın bir türlü geri alamadığı resimleri, yıllarca “gümrükte kalan eşya” muamelesi görmüştü.

SERGİNİN ADI: “HİTAM”

92 yaşındaki Özdemir Altan, yaklaşık 20 yıl devam eden hukuk mücadelesinden sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Heykel Müzesi’nde tutulan eserlerine enteresan bir şekilde kavuştu. Tablolar, sanatçıya teslim edilmeden önce İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde “Hitam” adlı sergi sergiyle sanatseverlere sunuldu.

Yıllardır esas sahibine kavuşmayı bekleyen tablolar, sergide bir araya geldi. Yaklaşık 30 yıldır görmediği resimlerden birini müze koleksiyonuna hediye eden Özdemir Altan, “Neredeyse unuttuğum eserlerimden oluşan böyle bir sergiyle çalışmalarımı tekrar görmek ve onlara kavuşmak, mutluluk verici” diye konuştu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Handan İnci de eserleri Altan’a iade etmeden önce sanatseverlere sunmak istediklerini söyledi.

Adını Arapça “nihayete erme” manasına gelen “Hitam” kelimesinden alan sergi, 15 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...