Rus ressamdan tanıdık simalar: 'İlhamın portreleri' Beyoğlu'nda

- Güncelleme:
Rus ressamdan tanıdık simalar: 'İlhamın portreleri' Beyoğlu'nda

Kültür - Sanat Haberleri

Tatiana Kirillova, âdeta âşık olduğu Türkiye’de 8 senedir sanat hayatını devam ettiren Rus ressam… Ebrudan ilham alan ama kendine has bir teknikle eser üreten Kirillova; sanat, edebiyat, sinema ve spor dünyasından yerli ve yabancı “tanıdık” simaları eserlerine taşıdı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Rus ressamın “İlhamın Portreleri” adlı resim sergisi, Artizan Sanat’ta açıldı. Sergi, Muhammed Ali’den Neşet Ertaş’a, Ara Güler’den Türkan Şoray’a, Şener Şen’den Kaptan Kusto’ya hepimizin tanıdığı insanların hiç bilmediğimiz özgünlükteki tablolarından oluşuyor.  

Sergi vesilesiyle sorularımızı cevaplayan Kirillova “Sekiz senedir Türkiye’de yaşıyorum ve ortak bir kültürden etkileniyorum. Yaptığım her resmi aslında yaşıyorum; yaptığım şeyi çok düşünüyorum. Burada yer alan isimleri de çok araştırdım. Enteresan şeyler keşfettim, hikâyelerden etkilendim ve portelerini yaptım. Türkiye’deki insanlar, bazı sanatçıları içten seviyor, onları kendi akrabaları gibi görüyor. Toplum onlardan başka şeyler bekledi ama kendi ideallerini gerçekleştirmeye çalıştılar. Onlardan biri olan Muhammed Ali gücüne rağmen mütevazı biriydi. Bu hâlleri beni çok etkiledi” diye konuşuyor. 

Rus ressamdan tanıdık simalar: 'İlhamın portreleri' Beyoğlu'nda
Tatiana Kirillova’nın “İlhamın Portreleri” adlı resim sergisi 18 Mayıs’a kadar Beyoğlu’ndaki Artizan Sanat’ta görülebilecek. 

TÜRKİYE, GÜÇ ALDIĞIM YER

Resimlerinde kendine has teknikler kullandığını söyleyen Rus sanatçı “Reng-i su dediğim teknikle bir doku meydana getiriyorum. Ondan sonra portreleri yapıyorum. Eserlerimde ebru sanatından da izler var. Çünkü eskiden ebru yapıyordum. Ve tabii ki sudan çok ilham alıyorum. Suda oluşturulan zarif hareketleri seviyorum. Ancak sergideki eserlere ebru denilemez” şeklinde konuşuyor.   

Tatiana Kirillova  Türkiye ve İstanbul sevgisi hakkında ise şunları söylüyor:

Türkiye’de yaşamayı çok seviyorum. Burada çok mutluyum. Evet, sanat çevresi biraz farklı. Bazı insanlar tekniğimi anlamıyor ama yine de Türkiye benim güç aldığım yer. Özellikle İstanbul beni çok besliyor...

TÜRK VE RUS SİNEMALARI BENZER

Portrelerini yaptığı isimlerin bazılarının filmlerde rol aldığını söyleyen sanatçı “Bu isimlerin bazıları sinemacı ve bazıları ise filmlerde rol aldı. Ben de Türk sinemasını, eski Rus sinemasına benzetiyorum. Türk filmlerinde, çocukluğumda seyrettiğim eserlerdeki estetiği buluyorum” ifadelerini kullanıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TÜRKÜANTİK SANAT 9 Aralık 2023 16:21

Tatiana Kirillova bu sergisinde, Anadolu kültürü ve dünyanın en son en güzel dönemini unutulmaz insanların portre betimlemeleri ile tuvale dökerek bugüne ve geleceğe aktarmıştır. Türkiye dostu sanatçımızı çok tebrik ediyor ve üstün başarılarının devamını diliyoruz.

Sonraki Haber Yükleniyor...