Sanatçılardan Gazze saldırılarına tepki: Böyle bir trajedi yok

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sanatçılardan Gazze saldırılarına tepki: Böyle bir trajedi yok

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Birçok sanatçı, İsrail’in Gazze’de yüzlerce kişinin ölümüne sebep olduğu hastane saldırısını kınayarak, hedef alınan Filistinli sivillere destek verdi.

Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları “Bir ordunun bir hastaneye saldırması dünya savaş tarihinde pek görülmüş bir olay değil, objektif kriterlerle bir mahkeme kurulsa bu saldırının emrini verenler savaş suçundan cezalandırılabilirler” dedi. Sinema sanatçısı Lale Mansur ise “Tarihte hiçbir ülke Gazze kadar küçük yüz ölçümüyle bu kadar büyük trajedi yaşamış değil” ifadelerini kullandı. Müzisyen Sinan Akçıl “Bundan sonra ölümlerin durdurulması üzerine yol alınmalı” şeklinde konuştu.

İKİ BİN İMZA

Öte yandan İngiltere'de aralarında Charles Dance ve Tilda Swinton gibi isimlerin bulunduğu 2 binden fazla sanatçı, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan metne imza attı.

KİMSE SESSİZ KALAMAZ

Saldırıyla ilgili üzüntülerini dile getiren müzisyen Sinan Akçıl da son saldırının ardından İsrail güçlerinin artık terörist kimliğine büründüğünü söyledi.

"Dünya nüfusunun yüzde 30'u Müslümanlardan oluşurken buna kimse sessiz kalamaz, orada siviller katlediliyor. " diyen Akçıl, İsrail Hava Kuvvetlerindeki saldırıyı yapan pilotun nasıl bir vicdana sahip olduğunu merak ettiğini dile getirdi.

Yapılan kınamaların yıldırıcı olmadığını, artık yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyen Sinan Akçıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da barış çağrıları yaparak, bir liderlik örneği gösterdiğini kaydetti.

İNSANLIK SUÇU

Pop Sanatçısı Gökhan Tepe de "Masum sivilleri bombalamak, katletmek vicdansızlıktır, insanlık suçudur, lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Sanatçı Ayla Çelik, bu saldırıdan sonra savaşın tüm Filistin'i yerle bir ettiğini, tüm dünyanın ayağa kalkması gerektiğini belirterek, "Çocuk sesleri duyuyorum sadece." diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...