Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Selâhaddin-i Eyyübi'nin hayatı dizi oluyor

Selâhaddin-i Eyyübi'nin hayatı dizi oluyor
Fotoğraf Başlığı Selâhaddin-i Eyyübi'nin hayati dizi oluyor

“Kudüs Fatihi” olarak bilinen Sultan Selâhaddin-i Eyyubi’nin ilham verici hayat hikâyesi Türkiye-Pakistan ortak yapımı bir dizi olarak seyirciyle buluşacak.

Kaydet
a- | +A

MURAT ÖZTEKİN

Proje için önceki gün Fatih’te bir otelde Türkiye’den Akli Film ve Pakistan’dan Ansari Shah Film arasında anlaşma imzalandı. Dr. Kashif Ansari, Dr. Syed Junaid Ali Shah ve Emre Konuk arasında imzalanan anlaşmayla tarihinin en önemli karakterlerinden biri olan Selâhaddin-i Eyyübi’nin hayatının ele alınacağı dizi projesi için ilk adım atılmış oldu. Üç sezon planlanan dizinin çekimlerinin Türkiye’de inşa edilecek bir platoda gerçekleştirileceği duyuruldu. Türkiye ve Pakistan’dan oyuncuların yer alacağı dizinin uluslararası camiada da ses getireceği, özellikle dost ve kardeş iki ülke olan Pakistan ve Türkiye ilişkilerine de katkı sunacağı beyan edildi. Eserin, yabancı dijital platformlarda da yer alabileceği aktarıldı.

Projenin Türkiye ve İslam dünyası için çok büyük bir kültürel ve tarihî kazanım olduğunu söyleyen Konuk “Kudüs bizim gönlümüzün goncasıdır. Kudüs’ün İslam dünyası için olan önemini en iyi bildiğimiz işle, sanatla yeniden tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Kudüs davasını tüm dünyaya anlatacağız” dedi.

Selâhaddin-i Eyyübi'nin hayatı dizi oluyor
Başlık ResmiSelâhaddin-i Eyyübi'nin hayatı dizi oluyor

BAKMADAN GEÇME
Şehir Tiyatrolarında
HABER

Şehir Tiyatrolarında 'Minimal'den Normal'e

BAKMADAN GEÇME
Altın Koza
HABER

Altın Koza'da üç isme onur ödülü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.