Şiir ve resim ayrı şeyler değil!

Şiir ve resim ayrı şeyler değil!

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Şair Hakan Şarkdemir, resim çalışmalarını ilk defa bir sergide buluşturuyor... Şarkdemir’in “Mükemmel Boşluk” adlı resim sergisi, bugünlerde Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde (ZKSM) görülebiliyor. Serginin küratörü M. Lütfi Şen, resimleri “görsel şiir” olarak adlandırıyor.

MURAT ÖZTEKİN

Sorularımızı cevaplayan Hakan Şarkdemir “Kendimi bildim bileli resim yapıyorum. Yıllar sonra fırsat bulunca sanatla ilgili bu yola girdim. Aslında sanata ve şiire ilgim duymam dünyanın mevcut hâliyle, varoluşla alakalı bir şey” diye konuşuyor.

Şiir ve resim ayrı şeyler değil!

Şiir ile resmin ayrı olmadığını savunan Şarkdemir “Şiir, söz sanatı olarak algılanabilir ama ben kelimelerle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Şiirin yapılan bir şeydir; sanattan ayrı değildir. Bir fikri, şiir olarak da sunabiliriz, bir resim olarak da… Bedri Rahmi’yi şairler ressam, ressamlar da şair olarak görmüş. Bu benim karşı çıktığım bir durum. Bir insan ya sanatçıdır ya da değildir. Birilerinin onu kategorize etmesi, bana problemli geliyor” ifadelerini kullanıyor. 2007-2022 yılları arasında yaptığı eserlerden oluşan “Mükemmel Boşluk” adlı sergisine değinen sanatçı “Bunlar aslında boyama işleri. Benim son birkaç yıldır uğraştığım daha kavramsal işler. Sanatsal malzemeleri tanıma yolunda yaptığım şeyler. Bir anlamda acemilikle yoğruldular” diye konuşuyor.  “Mükemmel Boşluk” sergisi 15 Nisan’a kadar ZKSM’de görülebilecek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...