Sinema şöleninde Türk âlemi buluştu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sinema şöleninde Türk âlemi buluştu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nin üçüncüsü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ -  Türk âleminin dört bir yanından sinemacıları ve eserlerini bir araya getiren Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nin üçüncüsü Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de yapılan açılış töreniyle dün akşam başladı... Konuşmaların yapılıp katılımcı filmlerinin tanıtıldığı tören, şehirdeki Haydar Aliyev Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gecede Azerbaycanlı müzisyenler de sahne aldı.  Açılışta konuşan Festival Direktörü İhsan Kabil “Artık Türk dünyası sinema fonu için adımlar atıldı. Biz bunun ötesinde Türk Dünyası Sinema Birliğinin gerçekleşmesini de umut ediyoruz. Birlikten güç doğduğuna inanıyoruz. İnsanların özlediği ortak hikayelerimizin beyazperdeye taşınması, hepimiz için iyi olacak” dedi.

TÜRKÇE ORTAK DİL OLMALI

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf ise “Bugün Türk dünyasındaki halklar kendi arasında Türkçe yerine farklı dillerde anlaşıyor. Türkler farklı dille anlaşmamalı. Bunu sağlamanın yolu ise sinemadan geçiyor” diye konuştu.

32 FİLM YARIŞIYOR

Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve TÜRKSOY tarafından ortaklaşa düzenlenen festivale; Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’ın yanı sıra çeşitli Türk bölgelerinden yaklaşık 32 film katılıyor. Festivalin kazananları 11 Ekim’de Bakü’de yapılacak ödül töreninde duyurulacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...