Korkut Ata çadırı Şuşa’da kuruluyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Korkut Ata çadırı Şuşa’da kuruluyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türk dünyasını sinema çatısı altında birleştiren Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nin üçüncüsü, 8-11 Ekim tarihlerinde Azerbaycan’da yapılacak.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Her sene “Türk Dünyası Kültür Başkenti” seçilen şehirlerde düzenlenen festivalin bu yılki durağı, işgalden kurtarılan tarihî şehir Şuşa olacak. Ana faaliyetlerin başkent Bakü’de yapılacağı festival çerçevesinde Şuşa’da misafir sanatçıların katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Türk cumhuriyet ve topluluklarından 32 filmin katılacağı Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Azerbaycan Kültür Bakanlığının himayesinde düzenleniyor. Festivalin “Kurmaca Film Yarışması” bölümünde ülkemizi Ahmet Sönmez’in yönetmenliğini yaptığı “Yıldız Tozu”, “Belgesel Film Yarışması” bölümünde ise Murat Pay’ın yönetmenliğini yaptığı “Hep Otuz Üç Yaşında” filmleri temsil edecek. Bu sene, “Kurmaca Film Yarışması”nda Uluslararası Sinema Derneği Başkanı, yönetmen Nazif Tunç, “Belgesel Film Yarışması” bölümünde ise yönetmen İsmet Arasan Türkiye adına ana jüri üyeleri olarak görev yapacak. Öte yandan festivalde yapım hazırlığında olan çeşitli film projeleri hakkında ortak yapımcı arayışı için faaliyetler düzenlenecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...