Hattat Çelebi... Tarihî mazbatalar onun elinden çıktı

- Güncelleme:
Hattat Çelebi... Tarihî mazbatalar onun elinden çıktı

Kültür - Sanat Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mazbatasını, Anıtkabir Özel Defteri’ni, davetiyeleri de dâhil çoğu özel günlerdeki yazılarını kaleme alan hattat Zafer Çelebi gazetemize konuştu.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün temelinden tutun da Osmangazi Köprüsü’nün temeline kadar yüzyılın en önemli birçok eserinde dahi onun yazısı var. AK Parti kurulduğu günden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan için binlerce yazı kaleme almış. Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olduğu tarihî 2014 mazbatası ile 2018 Cumhurbaşkanlığı mazbatası ve 28 Mayıs 2023 seçimlerindeki mazbatayı da Çelebi kaleme almış. Yazıları özel mürekkeplerle, özel kâğıtlara yazıyor.

Hattat Çelebi... Tarihî mazbatalar onun elinden çıktı

Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Esra Erdoğan’ın düğün davetiyelerini de yazan Çelebi “Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olana kadarki süreçte tüm şeref defterlerini de ben yazdım. Son üç mazbatanın arkasında benim ismim var. Bütün mazbatalarını yazmak bana nasip oldu. Bir tane yazmıyorum 20-30 tane yazıyorum, aralarından en güzeli seçiliyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduktan sonra AK Parti’ye üyelik belgesini de ben yazdım. 21-22 yıldır yazıyorum. Hiç tanışma fırsatımız olmadı. Kendisine hayranlığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yken başladı. Sevdiğim için gönülden yazıyorum. Bugüne kadar maddi hiçbir beklentim ve talebim olmadı. Bu ‘adam’ı çok seviyorum. Tek isteğim onunla bir fotoğraf çektirmek ve o fotoğrafı imzalatmak. Kendisine sevdalıyım” dedi.

Hattat Çelebi... Tarihî mazbatalar onun elinden çıktı

Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreni için gelen yabancı devlet başkanlarına hediye edilen çini tabaklardan tutun da Erdoğan’ın hediye ettiği kitaplardaki yazıları ve fotoğraflardaki yazıları dahi kaleme alan Çelebi’nin keşfedilme hikâyesi ise bir hayli ilginç. 1998’li yıllarda daha AK Parti kurulmamışken, bir kitap fuarında devlet ricalinden biri kendisini keşfediyor ve davetiye yazması için istekte bulunuyor. Çelebi bu durumu “Bir istek, Cumhurbaşkanı’mıza uzun yıllar boyunca hizmet edebilmemizin kapısını açtı. O gün istekte bulunan devlet adamından Allah razı olsun. Bu işi severek yapıyorum. Bana terapi gibi geliyor. Bir de işin ucunda ‘Reis’ olunca işin boyutu değişiyor tabii. Dünya lideri, çok zeki, çok yetenekli, vicdanlı, ahde vefası yüksek. Hep dua ediyoruz yolu bahtı açık olsun diye...” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...