Yıldızlar seferber oluyor! Deprem mağdurları için bağış kampanyası

- Güncelleme:
Yıldızlar seferber oluyor! Deprem mağdurları için bağış kampanyası

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Suriye’yi de yıkan deprem felaketinin ardından dünyaca meşhur isimler yardım seferberliğine devam ediyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Ünlüler sosyal medya hesaplarından depremzedeler için bağış organizasyonları düzenliyor. Hollywood yıldızlarından ünlü futbolculara, sanatçı gruplarından podyumlara kadar popüler isimler, kitlesel bağış kuruluşları aracıyla yardım topluyor. Filistin kökenli iş adamı Mohammed Hadid ile model kızları Gigi ve Bella Hadid, sosyal medya hesabından UNICEF ile ortaklaşa başlattığı yardım kampanyasıyla depremzedeler için 4 milyon TL bağış topladı. Madonna, Jennifer Lopez, Inna, Metallica müzik grubu, Lena Headey ve Katy Perry gibi isimler de bağış kampanyalarına katıldı. Dünyaca tanınmış futbolculardan Michael Essien, Roberto Carlos ve Lionel Messi de sosyal medya hesaplarından Türk bayraklı gönderi paylaşarak depremzedelere dikkat çekmeye çalıştı. 

İMZALI AFİŞ VERECEKLER 

ABD’li rock müzik grubu Pearl Jam, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine bağış yapan hayranlarından birine, 1996’da İstanbul’da verdikleri konserin yeniden basılmış imzalı afişini hediye edeceklerini duyurdu. ABD merkezli kitle iletişim ve eğlence şirketi Warner Bros. Discovery de Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye’deki mağdurlar için 1 milyon ABD doları (18,8 milyon lira) bağışta bulundu.

KAZAK RESSAM ESERİNİ SATTI

Kazak Ressam Yerbolat Tölepbay, Türkiye’deki depremzedeler için resmettiği tabloyu satarak tüm geliri yardım hesabına hibe etti. Psikolog ve yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun ABD’de yaşayan oğlu Timur Cüceloğlu, babasıyla anılarını yazdığı kitabın piyasaya yeni çıkan İngilizce baskısının gelirinin büyük kısmını Türkiye’deki depremzedelere bağışlayacağını belirtti. Irak kökenli Ürdünlü müzisyen Layth Sidiq, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için kemanıyla doğaçlama bir performans gerçekleştirdi.

Yıldızlar seferber oluyor! Deprem mağdurları için bağış kampanyası

Türkiye’deki sanat dünyası da depremzedeler için ayakta. Kültür merkezi “DasDas”, şubat ayı sonuna kadar bünyesinde gerçekleşecek tiyatro oyunlarının gelirini, deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için bağışlayacağını açıkladı. Rap şarkıcısı Ezhel de dün Almanya’da yardım konseri düzenleyerek gelirini depremzedelere bağışlayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...