Çarpıcı anket, ABD’nin yeni başkanını Taylor Swift belirleyebilir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çarpıcı anket, ABD’nin yeni başkanını Taylor Swift belirleyebilir

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD’de seçim yaklaşırken yapılan bir ankette şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Başarılı pop yıldızı Taylor Swift’in ülkede Kasım ayında yapılacak seçimlere yön vermesi bekleniyor.

ABD’de 5 Kasım 2024’teki başkanlık seçimi öncesi dikkat çeken bir anket çalışması yapıldı. Ankette, her 5 kişiden 1’i Swift’in destekleyeceği adaya oy vereceğini söyledi.

5 KİŞİDEN BİRİ ONUN DESTEKLEDİĞİ ADAYA OY VERECEK

Redfield & Wilton Strategies tarafından Newsweek için yapılan özel anket, seçmenlerin yüzde 18'i Swift'in desteklediği bir adaya oy verme ihtimalinin ‘daha yüksek’ ya da ‘önemli ölçüde daha yüksek’ olduğunu söylüyor.

Sözcü'nün derlediği habere göre; söz konusu ankette her 5 kişiden 1’nin Swift’in destekleyeceği adaya oy vereceğini belirtti. Buna karşılık anketlere katılanların yüzde 17’si ünlü şarkıcının desteğinin kararı aksi yönde etkileyeceğini düşünüyor. Yüzde 55’lik kesim ise kararının etkilenmeyeceği konusunda hem fikir.

41 MİLYON Z KUŞAĞI OY KULLACAK

Öte yandan bu seçimlerde ABD seçmenleri arasında 8 milyon yeni seçmenin yer alacağı bildirildi. Ayrıca birçoğu ünlülerden etkilenen toplam 41 milyon Z kuşağının da seçimlerde oy vereceği aktarıldı. Özellikle 35 yaş altındaki seçmen için Swift'in düşüncesi büyük bir önem taşıyor. 

Geçmişte kime oy vereceğini hiçbir zaman açıkça söylemeyen Swift 2020'de vereceği oyla Trump'ı Beyaz Saray'dan kovmaya yemin etmişti. 3 Kasım 2020’de yapılan seçimlerde Biden yüzde 51,3, Trump’sa yüzde 46,8 oy almıştı.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...