Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Yasa dışı bahis, resmi evrakta sahtecilik, kara para aklama gibi suçlardan haklarında soruşturma başlatılan ve son olarak gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın avukatı Çağdaş Çelik, müvekkillerinin tutuklanması sonrası dosyadan çekildiğini açıkladı.

Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Dilan Polat-Engin Polat soruşturmasında süreç devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Polat çiftinin avukatı Çağdaş Çelik, dosyanın içinde artık olmak istemediği belirterek dosyadan çekildiğini duyurdu.

Polat çiftinin tutuklanmasının ardından TELE1’den Egehan Erkün’e konuşan Çelik, müvekkilerinin ‘kara para aklama’ suçlamasıyla yargılandığı davadan çekildiğini açıkladı.

Çelik, “İddiaların delillendirildiğini kabul ediyor musunuz” sorusuna, “Hayır kabul etmiyorum. Dosyanın içeriğini görmedim” yanıtını verdi. Çelik, “Niçin bu kararı aldınız?” sorusuna ise “Sadece dosyanın içinde olmak istemiyorum artık” şeklinde karşılık verdi.

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı

Avukat Çağdaş Çelik

27 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım’da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 14'ünün tutuklandığı, 9 zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada, 27 şirkete kayyum atanması talep edildi. Talebi değerlendiren mahkeme, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi. 

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı

DİLAN POLAT AĞLAYARAK İFADE VERDİ 

Öte yandan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki ifade işlemleri 4 gün süren Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a da 40 sayfa soru yöneltildi. 
Dilan Polat ifadesinde, şirketlerin işleyişiyle eşi ve muhasebecinin ilgilendiğini, aylık gelirinin 150-200 bin lira olduğunu, çocukların okulu için adres değişikliği yaptıklarını söylediği ancak başka bir okula nakil yapılmadığının sorulması üzerine sessiz kaldığı öğrenildi.

Dilan-Engin Polat çiftinin avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı

Ağlayarak ifade veren Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...