Dünyaca ünlü şarkıcı hayalini anlattı… Sezen Aksu ile şarkı söylemek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dünyaca ünlü şarkıcı hayalini anlattı… Sezen Aksu ile şarkı söylemek istiyor

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

İspanyol müziğinin ünlü isimlerinden ve Latin Grammy ödülü sahibi şarkıcı Concha Buika, hayalini anlattı. Buika sanatçı Sezen Aksu ile şarkı söylemek istediğini dile getirdi.

Başarılı şarkıcı Buika; müzik anlayışı, kariyerinde karşılaştığı zorluklar ve bugünkü müzik sektörüne ilişkin düşüncelerini anlattı. Anadolu Ajansı muhabirine Türkiye'ye çok sık geldiğini aktaran sanatçı, Türk hayranlarının çok sıcak kanlı olduğunu dile getirdi.

“SEZEN AKSU İLE ŞARKI SÖYLEMEYİ İSTİYORUM”

Sanatçı Sezen Aksu’ya hayran olduğunun altını çizen Buika, "Sezen Aksu ile şarkı söylemeyi çok istiyorum. Onun sesini çok seviyorum. Yıllardır böyle bir arzum var" ifadesini kullandı.

Dünyaca ünlü şarkıcı hayalini anlattı… Sezen Aksu ile şarkı söylemek istiyor

Buika, yoğun talep nedeniyle Türkiye turnesinin İstanbul ayağına bir konser daha eklendiğine işaret ederek, sonraki yıllarda Türkiye'de daha geniş çaplı konserler düzenlemeyi planladıklarını vurguladı.

Müziğe caz ve blues ile başladığını söyleyen başarılı sanatçı, şu bilgileri verdi:

"İlk yıllarımda küçük kulüplerde caz ve blues seslendirdim. Daha sonra flamenko ve Latin müziğine yöneldim. Müziği genel olarak seviyorum. Bütün türler ve sanatçıları beğeniyorum. Çünkü ben bir müzisyenim. Duyduğum her melodi beni yeni bir şey araştırmaya sevk ediyor."

Sanatçı Buika, bir müzisyenin farklı müzik türlerinden korkmaması gerektiğinin altını çizerek, "Müzikte beğenilerim zamanla değişebiliyor. Eskiden dinleyip sevdiğim müzisyenlerden bazılarını sevmeyebiliyorum, sevmediklerimi de sonradan sevebiliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

“İLHAM ALDIĞIM TEK KİŞİ BENİM”

Müziğinde etkilendiği isimler olmadığını dile getiren sanatçı, "İlham aldığım tek kişi benim. Çünkü kendine inanmazsan bu hayatta hiçbir şey yapamazsın. Bu yüzden insanın en büyük ilhamının kendisi olabileceğini düşünüyorum. İnsan, kendine inandığı sürece gelişebilir ve bir şey üretebilir" ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü şarkıcı hayalini anlattı… Sezen Aksu ile şarkı söylemek istiyor

“ŞİKAYET ETMEK İÇİN ÇOK YAŞLIYIM”

Usta müzisyen, müzik sektörünün mevcut durumuna da değinerek, "Sektör bence gayet iyi. Bu konuda şikayet edenler var. Ben şikayet etmek için çok yaşlıyım. Evet şikayet edebilirsiniz ama bu hiçbir şeyi değiştirmez" dedi.

Her müzisyen gibi kariyerinde zorluklar yaşadığını belirten Buika, “Sevgiyle, sabırla, duygularıma hakim olarak ve mutlulukla zorlukları aştım. Bu konuda olayların gülünç yönünü görme yeteneği önemlidir” diye konuştu.

Sanatçı, genç müzisyenlere işinde sabır gösterme, kendine inanma, etraftaki seslere fazla kulak vermeme ve kendilerine inanma tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...