Haluk Levent, AHBAP’a yapılan 850 milyon TL’lik bağışı nasıl kullanacaklarını kalem kalem açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler Türkiye’yi sarstı. Depremin ilk anlarından bu yana, şarkıcı ve AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent, ekibiyle depremzedelerin yardımı için seferber oldu. AHBAP’a Türkiye ve dünyanın dört bir yanından bağışlar geldi. Levent, 850 milyon TL'ye ulaşan bütçelerini afetzedeler için nasıl kullanacaklarını tek tek açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi etkileyen iki büyük depremin ardından, afet bölgeleri için çalışmalar hız kazandı. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra son dönemde kurduğu AHBAP Derneği'ndeki çalışmalarla da adından sıkça söz ettiren Haluk Levent, depremin ardından afetzedelere destek kampanyası başlattı. İlk günden beri deprem bölgesi için çalışmalarını esirgemeyen Levent, topladıkları yardımları nerelere harcayacaklarını tek tek açıkladı.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YAPILACAKLARI AÇIKLADI

Sosyal medya üzerinden yayınladığı videoyla kendisine yardım eden Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Kobal, Oktay Kaynarca, Kıvanç Tatlıtuğ, Aleyna Tilki, Hande Erçel, Ezgi Mola gibi ünlü isimlerle kamera karşısına geçen Levent, deprem bölgesi için yapacaklarını kalem kalem anlattı.

"BÜTÇEYİ 850 MİLYON TL OLARAK BELİRLEDİK"

Levent, paylaştığı videoya “İki gün içinde Hatay’a 2000 aile için konteynerler gitmeye başlıyor. Okulları onaracağız, yaşlılar için bakımevleri, rehabilitasyon merkezleri öğrenci yurtları açacağız. Günlük tüm ihtiyaçlar için bölgede olacağız. Bütçeyi en az 850 milyon TL olarak belirledik. Söz veriyoruz” notu düştü. 

Haluk Levent, AHBAP’a yapılan 850 milyon TL’lik bağışı nasıl kullanacaklarını kalem kalem açıkladı

OKUL, YURT, BAKIMEVİ, KONTERNER YAŞAM MERKEZİ...

Ünlü isim, çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdiği videosunda 400 milyon TL ile depremzedeler için 2 bin-3 bin konteyner alacaklarını belirtti, konteyner yaşam merkezleri inşa etmek için ise 100 milyon TL ayırdıklarını açıkladı. Levent, yıkılan ve hasarlı olan okullar için bütçelerinin 100 milyon TL olduğunu belirtti. Ayrıca depremzede yaşlılar için bakımevleri kurma karar aldıklarını, bunun için 100 milyon TL ayırdıklarını, öğrenci yurtları için ise ayırdıkları bütçenin 150 milyon TL olduğunu belirtti.

“FATURALARI, RAPORLARI PAYLAŞIYORUZ”

Depremin ilk gününden bugüne kadar ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını belirten Haluk Levent, bundan sonraki çalışmalar için de faturaları, raporları paylaşacaklarını belirterek “Daha önceki yaptığımız gibi çalışmalarımızın tamamını raporlayıp, Twitter ve Instagram'dan görüntüleme durumuna, hatta faturaların görüntülenmesine kadar vereceğimizi taahhüt ediyoruz. Zaten bunu yapmıştık” dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...