Herkes Karadenizli sanıyordu… Şevval Sam’ın memleketi duyanları şaşırttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Herkes Karadenizli sanıyordu… Şevval Sam’ın memleketi duyanları şaşırttı

MAGAZİN Haberleri

Yasak Elma dizisinde üstlendiği ‘Ender’ rolüyle beğeni toplayan Şevval Sam’ı söylediği türküler nedeniyle herkes Karadenizli sanıyordu. Ünlü ismin memleketi meğer bambaşkaymış.

Leman Sam’ın kızı Şevval Sam, oyunculuk ve şarkıcılık yeteneği ile Türkiye'nin sevilen sanatçıların biri. Özellikle seslendirdiği Karadeniz şarkılarıyla özdeşleşen Sam, konserlerinde söylediği türküler ile sevenlerini coşturuyor.

Şevval Sam, 2008’de yayınladığı “Karadeniz” albümünden 14 yıl sonra “Karadeniz 2”yi hazırlamıştı. Sam, albümde 2021-2022 sezonunun şampiyonu Trabzonspor için bestelediği “Şampiyon Trabzonspor” şarkısına da yer vermişti.

Seslendirdiği parçalardan dolayı Karadenizli sanılan ünlü ismin memleketi meğer bambaşkaymış. 

Herkes Karadenizli sanıyordu… Şevval Sam’ın memleketi duyanları şaşırttı

ASLEN ANKARALIYMIŞ

Sanatçı Şevval Sam'ın memleketi hep Karadeniz sanıldı oysa gerçek farklı çıktı.  İnternet kullanıcıları, en çok "Şevval Sam aslen nereli?" sorusunun cevabını araştırırken, ünlü ismin Ankaralı olduğu öğrenildi. Şevval Sam'ın İstanbul'da doğduğu biliniyor. 11 Kasım 1973 yılında İstanbul'da doğan Sam, anne tarafından Hakkari, baba tarafından ise aslen Ankaralı.

“ARTIK KARADENİZLİ OLDUM SAYILIR”

Verdiği bir konserinde Karadeniz halkına teşekkür eden Şevval Sam, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Onlar beni kendilerinden bildi ve beni kucakladı. Ben her zaman büyük bir vefa duygusu hissediyorum onlara karşı. Artık Karadenizli oldum sayılır. Yıllar oldu. Bir tarafım gerçekten Karadenizli çünkü esas mesele orada doğmuş olmak değil, gerçekten o kültürün bir parçası haline dönüşmek aynı zamanda. Bunca yıl, tabii ki Kazım'la başlayan yolculuğum, bir noktada kalbimin büyük bir parçasını gerçekten Karadenizli yaptı. Ben gerçek bir memleket aşığıyım. Bütün kültürlerine, coğrafyasına, iklimine, her şeyine büyük bir aşk duyuyorum bu toprakların ama Karadeniz'in zaman içinde bende bambaşka bir yeri oldu.”

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...