İsrailli rapçiler Filistin’e destek veren Dua Lipa ve Bella Hadid için ölüm çağrısı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrailli rapçiler Filistin’e destek veren Dua Lipa ve Bella Hadid için ölüm çağrısı yaptı

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken, Ness ve Stilla adlı iki İsrailli rapçinin şarkılarında, Filistin yanlısı paylaşım yapan Bella Hadid ve Dua Lipa için ölüm çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Gazze’de İsrail’in katliamı dünyanın gözü önünde devam ediyor. Binlerce masum sivil yaşam savaşı verirken, insani durum gittikçe kötüleşiyor. Yaşananlara tepki gösteren Bella Hadid ve Dua Lipa’ya, Ness ve Stilla adlı İsrailli rapçilerin ölüm tehditleri savurarak bu isimleri hedef aldığı ortaya çıktı.

İbranice’de ‘kargaşa’ anlamına gelen, bugüne kadar 18 milyondan fazla izlenen ve tepki çeken şarkı ‘savaş marşı’ haline gelirken, klip boyunca Ness ve Stilla’nın silah işaretleri yaparak dans ettiği görülüyor. Şarkının sözlerinde ayrıca yapılan şiddet ifadeleri de açıkça görülüyor.

İsrailli rapçiler Filistin’e destek veren Dua Lipa ve Bella Hadid için ölüm çağrısı yaptı

Ness ve Stilla 

ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORLAR

‘Harbu Darbu’ adını taşıyan şarkının başında “Bir grup pislik tünelden çıkıyor. Eşkıya gibi davranıyorsunuz sizi aptallar, yemin ederim affetmeyeceğim” sözleri dikkat çekerken, sonunda ise “Her köpek sonunda hak ettiğini bulur” cümlesi yer alıyor. İki rapçi şarkıda ayrıca ölmesini diledikleri isimleri de sayıyor. Bu isimler arasında İsrail’in Gazze saldırılarına en başından beri tepki gösteren ve ateşkes çağrısı yapan Dua Lipa ve Bella Hadid yer alıyor. “Hepiniz sonunda hak ettiğinizi bulacaksınız” diyen rapçiler, bu iki isim için adeta ölüm çağrısı yapıyor.

DUA LIPA VE BELLA HADID’TEN FİLİSTİN’E DESTEK

Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Dua Lipa, 66 milyondan fazla takipçili Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Filistin halkına yönelik etnik temizlik sona ermeli. Yeter! Bu bir insan hakları meselesi. Uyanın insanlar" ifadelerini kullanmıştı.

Filistin asıllı Amerikalı ünlü model Bella Hadid ise Instagram hesabından paylaşımda bulunarak, "Filistin'in özgürlüğüne" destek vermişti. Filistin’e destek yürüyüşünden fotoğraflar paylaşan Hadid, karelerin altına “Şu an böyle hissediyorum. Bu kadar güzel, zeki, saygılı, sevgi dolu, kibar ve cömert Filistinlinin etrafında olmak... Bütün hissettiriyor. Filistin özgür kalana kadar Filistin'e özgürlük” notunu yazmıştı.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...