La Casa De Papel'in yıldızı Itziar Ituno'dan Filistin'e destek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
La Casa De Papel'in yıldızı Itziar Ituno'dan Filistin'e destek

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Netflix’in sevilen dizileri arasında yer alan La Casa De Papel’in yıldızı Itziar Ituno, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama tepki gösterdi. Ünlü oyuncu paylaşımında “Onların ölüleri bizim ölülerimiz, evleri bizim evlerimiz, toprakları bizim topraklarımızdır” ifadelerini kullandı.

Rol aldığı La Casa De Papel dizisindeki Müfettiş Raquel karakteriyle izleyenleri kendine hayran bırakan Itziar Ituno, Gazze’deki binlerce insanın ölümüne sessiz kalmadı. Bir an önce ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunan oyuncu, “Bu soykırıma her türlü onayı ve suç ortaklığını şiddetle kınıyoruz” dedi.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana kadın çocuk demeden ve hedef gözetmeksizin Gazze'yi bombalıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bine dayandı. Savaşın gölgesinde hayatta tutunmaya çalışan Filistinlilerin yaşadıklarına kayıtsız kalmayan oyuncu Itziar Ituno, tepkisini dile getirdi. 

ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI

İspanyol aktris, İspanya'nın Guernica şehrinde Gazze'ye destek amacıyla düzenlenen gösteriye katıldı. Bask bölgesinde bulunan Guernica’da düzenlenen etkinlikte yüzlerce kişi, insan zinciriyle mozaik oluşturdu ve Filistin bayrağını resmetti. Etkinlik için ‘sivil halka karşı ilk büyük bombalamanın yapıldığı yer olarak’ tarihe geçen Pasialeku Pazar Yeri seçildi. Destek gösterisine katılanlar arasında La Casa De Papel oyuncusu Itziar Ituno da yer aldı. Ünlü isim Gazze’de bir an önce ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. 

La Casa De Papel'in yıldızı Itziar Ituno'dan Filistin'e destek

“ONLARIN ÖLÜLERİ BİZİM ÖLÜLERİMİZ”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise “Onların ölüleri bizim ölülerimiz, evleri bizim evlerimiz, toprakları bizim topraklarımız, çocukları bizim çocuklarımızdır. Bu soykırıma seyirci kalmayacağız” ifadelerini kullandı. 

La Casa De Papel'in yıldızı Itziar Ituno'dan Filistin'e destek

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...