Okan Bayülgen deprem için perde açtı, oyununun gelirini bağışladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Okan Bayülgen deprem için perde açtı, oyununun gelirini bağışladı

MAGAZİN Haberleri

William Shakespeare'in eseri "III. Richard"ın, Okan Bayülgen tarafından yeniden uyarlaması olan "Richard", Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda seyirciyle buluştu. Bayülgen, oyunun bilet gelirlerinin 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelerle paylaşılacağını belirtti.

Bayülgen, oyun öncesi yaptığı açıklamada, "Depremzedeler için oynuyoruz' dediğiniz zaman bu dekoru getiren kamyonun, salon kirasının, oyuncu yevmiyelerinin, ışık ve ses gibi diğer teknik unsurların kazanç sağlamadığı, hepsinin depremzedeler için oynadığı anlamına gelir. Hayır, gelir paylaşımı yapıyoruz. Bunun seyirciye de böyle bildirilmesi, açıkça söylenmesi lazım. Biz hem kendi kabaremizde hem de buradaki ve diğer büyük salonlardaki büyük oyunumuzda yani Richard'da gelir paylaşımı yapıyoruz. Yani emekçilerin paralarını ödüyoruz, ondan sonra kendi kârımızdan vazgeçiyoruz, yaptığımız şey bu" diye konuştu.

Herkesin ücret almadan çalıştığı bir oyunun ancak bir kez oynanabileceğini vurgulayan Bayülgen, halbuki "Richard" oynandığı süre boyunca kârını depremzedelerle paylaştıklarını anlattı.

Okan Bayülgen deprem için perde açtı, oyununun gelirini bağışladı

“İNSANLARIN BİR ARADA OLMAYA İHTİYAÇLARI VAR”

Okan Bayülgen, tiyatroların, konserlerin, müzik performanslarının hatta sinemaların insanların toplumun bir araya gelmesi bakımından önemli olduğunu belirterek, "İnsanların bir arada olmaya ihtiyaçları var. Yarın bir mutlulukta neşeli türküler söyleriz. Bugün hüzünde ağıt yakarız, üzgün üzgün türkü söyleriz. Ölülerimizi gömerken de müzik var. Her yerde müzik var. Her yerde oyun var. Sanat her şeyin içerisinde" değerlendirmesini yaptı.

Oyunun kadrosunda Okan Bayülgen'e aralarında Şenay Gürler, Ebru Unurtan, Nihal Usanmaz, Kevork Türker, Kubilay Çamlıdağ, Oral Özer, Özgün Çoban ve Volkan Ateş Gündüz'ün de bulunduğu bir ekip eşlik etti.

İlber Ortaylı'nın da izleyiciler arasında yer aldığı oyunun sonunda, Richard'da sahneye çıkan oyuncuların katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...