Usta sanatçı Can Gürzap hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Usta sanatçı Can Gürzap hayatını kaybetti

Magazin Haberleri  / Haber Merkezi

Birçok tiyatro ve sinemada rol alan, son olarak ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ adlı dizide kamera karşısına geçen usta sanatçı Can Gürzap hayatını kaybetti.

Usta sanatçı Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi sunucu Armağan Çağlayan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 

Tiyatroda 52 yıldır aktif olarak yer alan Devlet tiyatrosu sanatçısı Gürzap'ın vefat ettiğini açıklayan Çağlayan paylaşımında "Yattığınız yer nur olsun Can Bey…. Huzur bulun" ifadelerini kullandı.

Kurtlar Vadisi, Bir Avuç Deniz, Aşk Beklemez ve Medcezir gibi birçok yapımla tanınan Gürzap bir süredir aort anevrizması hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

CAN GÜRZAP KİMDİR?

Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap, 26 Mayıs 1944 İstanbul doğumlu. 

İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da (Yorgun Savaşçı - 1993) yapan sanatçı, birçok sinema ve dizide rol aldı.

Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulundu.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...